Լավաշով խորտիկ հավի մսով և սերուցքային պանրով
26.10.2021
Լավաշով, հավով և հալած պանրով խորտիկը պատրաստվում է շատ արագ՝ ամենապարզ մթերքներից։ Եվ այն շատ համեղ է: Առաջարկում ենք լավաշով նախուտեստ, որը ձեզ դուր կգա առաջին իսկ համտեսումից։
Բաղադրիչները
Հավի կրծքամիս՝ 200 գ Սերուցքային պանիր՝ 200 գ Բարակ լավաշ (չափը 30x30 սմ)՝ 2 հատ Մայոնեզ՝ 2 ճաշի գդալ Մաղադանոս՝ 1 փունջ Բուսական յուղ՝ տապակելու համար Աղ՝ ըստ ճաշակի:
Պատրաստման եղանակը
Բոլոր մթերքները, բացառությամբ սերուցքային պանրից, ցանկացած տանը միշտ կա։ Միսը նախապես եփել աղաջրում՝ եռալուց հետո 30 րոպեի ընթացքում։
Հավի միսը բաժանում ենք մանրաթելերի և կտրատում ավելի փոքր կտորների։
Հավի միսին ավելացնում ենք պանիրը, մայոնեզը և կանաչի: Լավ խառնում։
Մսի միջուկի կեսը՝ պանրով և կանաչիով հավասարաչափ բաշխեք լավաշի թերթիկի վրա՝ 3 սմ ազատ թողնելով մեկ եզրից:
Լավաշի եզրին մայոնեզ քսել։
Միջուկով լավաշը փաթաթում ենք ամուր գլանակի։ Նույն կերպ վարվում ենք մնացած լավաշի և միջուկի հետ։
Հավով և պանրով փաթաթված լավաշները դնում ենք տոպրակի մեջ և թողնում, որ մնան 30 րոպե, որպեսզի լավաշը ներծծվի։
Լավաշի գլանակները կտրատել 2 սանտիմետրանոց կտորների և երկու կողմից տապակել ոչ մեծաքանակ ձեթի մեջ։
Այս խորտիկը լավ է և՛ տաք, և՛ սառը վիճակում: Քանի դեռ հիմնական ճաշատեսակը չի մատուցվել, նման արագ պատրաստվող բաղադրատոմսը պարզապես պարգև է:
Աղբյուր` LADYNEWS.am Դիտվել է 4289 անգամ
Читать на русском
|