Աղցան «Գազարիկ»
11.05.2012
Մեկ հատ «Գազարիկը» չի բավականացնի ողջ ընտանիքին: Ներկայացնում ենք աղցանի բաղադրատոմսը երկու հատի համար: Եվ այսպես, գազարով աղցան «Գազարիկ». վայելեք…
Անհրաժեշտ է՝
200 գ հավի ֆիլե, 300 գ կարտոֆիլ, 300 գ սունկ, 300 գ գազար, 2 ձու, 150 գ սոխ, մայոնեզ, աղ, բուսական յուղ:
Պատրաստման եղանակը.
Գազարն ու կարտոֆիլը եփել, սառեցնել, մաքրել:
 Եփել ֆիլեն, սառեցնել:
 Սոխը մանր կտրատել:
 Մանր կտրատել նաև սունկը:
 Բուսական յուղի մեջ սոխը տապակել: Սոխին ավելացնել սունկը, մի քիչ աղ անել, տապակել մոտ 15 րոպե: Կարտոֆիլն անցկացնել մանր քերիչով: Մանր քերիչով անցկացնել նաև գազարը: Ֆիլեն մանր կտրատել: Ձուն անցկացնել մանր քերիչով: Ափսեի մեջ դնել նախ կարտոֆիլը' փորձելով ստանալ գազարի ձև: Աղ անել: Շերտի վրա քսել մայոնեզ:
 Կարտոֆիլե շերտի վրա դնել սունկը: Հաջորդը ֆիլեն է, և դրանից հետո ևս անհրաժեշտ է մայոնեզ քսել: Ֆիլեին հաջորդող շերտը ձուն է: Այն ևս եզրափակել մայոնեզով: Վերջին շերտը գազարն է, որով հավասարաչափ պետք է ծածկել ողջ մակերեսը: Ստացված աղցանի վրա կարելի է դանակով գծիկներ ստանալ, իսկ վերևի մասը զարդարել կանաչիով:
Դիտվել է 9339 անգամ
|