Տնական լազանիա
19.05.2021
Ներկայացնում ենք ջեռոցի մեջ պատրաստվող լազանայի բաղադրատոմս, ինչպես նաև դրա համար անհրաժեշտ շերտերի ստացման եղանակը: Բացի այդ, դուք կսովորեք, թե ինչպես պատրաստել բեշամելի և բոլոնեզի սոուսններ՝ ըստ դասական բաղադրատոմսերի:
Տանը լազանա պատրաստելը հեշտ է: Դուք ևս փորձեք:
Բաղադրիչները
Լազանայի համար
• Լազանյա (թերթիկներ)՝ 12 հատ • Կոշտ պանիր - 150 գ
Բոլոնեզե սոուսի համար
• Աղացած միս՝ 400 գ • Սոխ՝ 1 հատ • Գազար՝ 1 հատ • Լոլիկ՝ 1 հատ • Տոմատի մածուկ՝ 2 թեյի գդալ: • Ջուր՝ 400 մլ • Դափնու տերև • Աղ՝ ըստ ճաշակի • Սև պղպեղ (աղացած) • Բուսական յուղ (տապակելու համար)
Բեշամել սոուսի համար
• Կաթ՝ 900 մլ • Կարագ՝ 50 գ • Ցորենի ալյուր՝ 50 գ • Մշկընկույզ՝ 1 թեյի գդալ: • Աղ՝ ըստ ճաշակի։
Պատրաստման ժամանակը՝ 60 րոպե։
Պատրաստման եղանակը
Պատրաստենք Բոլոնեզե սոուսը:
Թավայի մեջ տաքացրեք բուսական յուղը:
Լցրեք աղացած միսը: Լավ տապակեք:
Այդ ընթացքում սոխը մանր կտրատեք:
Սոխը լցեք աղացած միսի վրա: Տապակեք:
Գազարն անցկացրեք քերիչով:
Լցրեք գազարը տապակի մեջ: Տապակեք։
Լոլիկը կտրեք փոքր կտորների:
Թավայի մեջ լցրեք կտրատած լոլիկը, տոմատի մածուկը, աղ՝ ըստ ճաշակի, դափնու տերևը, սեւ պղպեղը, ջուր:
Ամենը ինչ լավ խառնեք: Եփեք, փակ կափարիչով, մոտ 20 րոպե:
Այժմ պատրաստենք Բեշամել սոուսը:
Կաթսայի մեջ հալեցրեք կարագը:
Այնուհետև ավելացրեք ալյուրը և արագ խառնեք:
Լցրեք կաթը: Խառնեք այնպես, որ գնդիկներ չլինեն:
Ավելացրեք մշկընկույզը, աղ՝ ըստ ճաշակի:
Եփեք սոուսը ցածր կրակի վրա, մինչև որ այն խտանա, պարբերաբար խառնեք:
Բացի այդ, խոշոր քերիչով անցկացրեք պանիրը:
Հավաքում ենք լազանյան:
Տարրայի հատակին լցրեք Բեչամելի սոուս:
Հետո՝ մի փոքր Բոլոնեզե սոուս:
Դրեք լազանայի 3 շերտ:
Կարելի է գնել լազանայի այնպիսի թերթեր, որոնք նախապես եռացնելու կարիք չունեն:
Կրկնեք շերտերը ևս 3 անգամ. Բեչամելի սոուս, Բոլոնեզե սոուս, լազանայի թերթեր:
Շերտերի վրա կարելի է ցանել քերած պանիր:
Անպայման մի քիչ պանիր պահեք՝ վրայից լցնելու համար:
Վերին շերտը պետք է սոուս լինի:
Վերևից շաղ տվեք մնացած պանիրը:
Եփում ենք նախօրոք 180 աստիճան տաքացրած վառարանում մոտ 30 րոպե:
Կստացվի հիրավի համեղ է լազանյա:
Բարի ախորժակ։
Աղբյուր` LADYNEWS.am
Դիտվել է 5309 անգամ
Читать на русском
|