| 
     Տնական լազանիա 
    
     19.05.2021
  Ներկայացնում ենք ջեռոցի մեջ պատրաստվող լազանայի բաղադրատոմս, ինչպես նաև դրա համար անհրաժեշտ շերտերի ստացման եղանակը: Բացի այդ, դուք կսովորեք, թե ինչպես պատրաստել բեշամելի և բոլոնեզի սոուսններ՝ ըստ դասական բաղադրատոմսերի:  
Տանը լազանա պատրաստելը հեշտ է: Դուք ևս փորձեք: 
  
Բաղադրիչները 
Լազանայի համար 
• Լազանյա (թերթիկներ)՝ 12 հատ • Կոշտ պանիր - 150 գ 
Բոլոնեզե սոուսի համար 
• Աղացած միս՝ 400 գ • Սոխ՝ 1 հատ • Գազար՝ 1 հատ • Լոլիկ՝ 1 հատ • Տոմատի մածուկ՝ 2 թեյի գդալ: • Ջուր՝ 400 մլ • Դափնու տերև • Աղ՝ ըստ ճաշակի • Սև պղպեղ (աղացած) • Բուսական յուղ (տապակելու համար) 
Բեշամել սոուսի համար 
• Կաթ՝ 900 մլ • Կարագ՝ 50 գ • Ցորենի ալյուր՝ 50 գ • Մշկընկույզ՝ 1 թեյի գդալ: • Աղ՝ ըստ ճաշակի։ 
Պատրաստման ժամանակը՝ 60 րոպե։ 
Պատրաստման եղանակը 
  
Պատրաստենք Բոլոնեզե սոուսը: 
Թավայի մեջ տաքացրեք բուսական յուղը: 
Լցրեք աղացած միսը: Լավ տապակեք: 
  
Այդ ընթացքում սոխը մանր կտրատեք: 
Սոխը լցեք աղացած միսի վրա: Տապակեք: 
  
Գազարն անցկացրեք քերիչով: 
Լցրեք գազարը տապակի մեջ: Տապակեք։ 
  
Լոլիկը կտրեք փոքր կտորների: 
Թավայի մեջ լցրեք կտրատած լոլիկը, տոմատի մածուկը, աղ՝ ըստ ճաշակի, դափնու տերևը, սեւ պղպեղը, ջուր: 
  
Ամենը ինչ լավ խառնեք: Եփեք, փակ կափարիչով, մոտ 20 րոպե: 
  
Այժմ պատրաստենք Բեշամել սոուսը: 
Կաթսայի մեջ հալեցրեք կարագը: 
  
Այնուհետև ավելացրեք ալյուրը և արագ խառնեք: 
  
Լցրեք կաթը: Խառնեք այնպես, որ գնդիկներ չլինեն: 
Ավելացրեք մշկընկույզը, աղ՝ ըստ ճաշակի: 
Եփեք սոուսը ցածր կրակի վրա, մինչև որ այն խտանա, պարբերաբար խառնեք: 
  
Բացի այդ, խոշոր քերիչով անցկացրեք պանիրը: 
  
Հավաքում ենք լազանյան: 
Տարրայի հատակին լցրեք Բեչամելի սոուս: 
  
Հետո՝ մի փոքր Բոլոնեզե սոուս: 
  
Դրեք լազանայի 3 շերտ: 
Կարելի է գնել լազանայի այնպիսի թերթեր, որոնք նախապես եռացնելու կարիք չունեն: 
  
Կրկնեք շերտերը ևս 3 անգամ. Բեչամելի սոուս, Բոլոնեզե սոուս, լազանայի թերթեր: 
Շերտերի վրա կարելի է ցանել քերած պանիր: 
Անպայման մի քիչ պանիր պահեք՝ վրայից լցնելու համար: 
  
Վերին շերտը պետք է սոուս լինի: 
Վերևից շաղ տվեք մնացած պանիրը: 
Եփում ենք նախօրոք 180 աստիճան տաքացրած վառարանում մոտ 30 րոպե: 
  
Կստացվի հիրավի համեղ է լազանյա: 
Բարի ախորժակ։ 
  
Աղբյուր` LADYNEWS.am 
  Դիտվել է 7537 անգամ
  Читать на русском
  
 |