Ձկան կոտլետ՝ թթվասերով
08.05.2021
Ձկան այս կոտլետները պատրաստվում են նվազագույն բաղադրիչներով: Կարող եք պատրաստել թավայի մեջ կամ վառարանում․ համեղ կլինի:
Բաղադրիչները
- 1 կգ ցանկացած սպիտակ ձկան փափուկ միս - Թթվասեր (300-450գ) - Հավի ձու՝ 1 հատ - Ցորենի ալյուր՝ 2 ճաշի գդակ (ալյուրն անհրաժեշտ է զանգվածի ավելի լավ խտություն ապահովելու համար) - Գլուխ սոխ՝ 3 հատ - Կանաչեղեն՝ ըստ ճաշակի - Կանաչ սոխ՝ 0,5 փունջ - Աղ՝ ըստ ճաշակի - Սև պղպեղ՝ ըստ ճաշակի։
Պատրաստման ժամանակը՝15 րոպե։
Պատրաստման եղանակը
Սոխը մանր կտրատում ենք:
Սոխը և ձկան միսն անցկացնում ենք մսաղացով։
Աղացած միսին ավելացնում ենք համեմունքները, ձուն, աղ և պղպեղ:
Խառնում ենք: Անհրաժեշտության դեպքում ալյուր ենք ավելացնում:
Պատրաստում ենք սալորի կամ ծիրանի չափ գնդիկներ:
5 րոպե բոլոր կողմերից տապակում ենք։
Կոլոլակները պատում ենք թթվասերով:
Փակ կափարիչով եփում ենք 10 - 15 րոպե:
Պատրաստ է: Բարի ախորժակ։
Աղբյուր' LADYNEWS.am Դիտվել է 3920 անգամ
Читать на русском
|