Խոզապուխտով եւ շամպինիոնով աղցան
10.05.2012
Այս եղանակին ամենահաճելի և օգտակար ուտեստները թարմ աղցաններն են: Գարնանային այս գունեղ աղցանը նաեւ հագեցնող է. փորձեք այն հենց այսօր՝ ճաշին կամ ընթրիքին:
Պատրաստման համար անհրաժեշտ է՝
շամպինիոններ' 300գ, լոլիկ' 300գ, խոզապուխտ' 200գ, հավկիթ' 3հատ, պինդ պանիր' 50-70գ, սոխ' 1 գլուխ, սերուցքային կարագ, բուսական յուղ ' 2 ճ. գդալ մայոնեզ, աղ, աղացած պղպեղ:

Պատրաստման եղանակը.
Խոզապուխտը կտրատել խորանարդիկների: Լվանալ լոլիկները, հանել կեղևը և նորից կտրատել խորանարդիկների: Հավկիթները խաշել, մաքրել կճեպից և անցկացնել քերիչի մեծ անցքերով: Պանիրը նույնպես քերել միջին չափի անցքերով: Լվանալ շամպինիոնները և կտրատել խորանարդիկների:
Մաքրել սոխը և շատ մանր կտրատել: Թավայի մեջ լցնել բուսական յուղ, սերուցքային կարագ և կտրատված սոխը: Ավելացրեք նաև աղ և պղպեղ: Տապակել մինչև թույլ կարմրելը: Հանեք սոխը թավայի մեջից այնպես,որ ինչքան հնարավոր է շատ յուղ մնա թավայի մեջ:
Թավայի մեջ լցրեք շամպինիոնները, ավելացրեք աղ և տապակեք մինչև հեղուկի գոլորշանալը: Երբ հեղուկը կգոլորշանա, թուլացրեք կրակը և տապակեք մինչև սնկի՝ բաց ոսկեգույն դառնալը: Տապակած շամպինիոնները լցրեք սոխի վրա: Նույն տարայի մեջ լցրեք նաև լոլիկը, ձուն, խոզապուխտը և պանիրը: Ցանկության դեպքում աղցանին կարող եք ավելացնել խորանարդիկների կտրատված բուլղարական պղպեղ:

Ավելացրեք մայոնեզը, աղը, պղպեղը' ըստ ճաշակի: Լավ խառնել աղցանը և թողնել սառնարանում 4-5 ժամ:
Բարի ախորժակ: Դիտվել է 5608 անգամ
|