Կարտոֆիլը՝ պանրով
13.02.2021
Առաջարկում ենք պատրաստել առանց մսի ընթրիք, բայց․․․շատ համեղ: Նման կարտոֆիլը բոլորին դուր կգա, մնում է միայն հավելել ձեր նախընտրած թթուն:
Բաղադրիչները.
• Կարտոֆիլ՝ 1,5 կգ • Աղ՝ ըստ ճաշակի • Բուսական յուղ՝ 3 ճաշի գդալ • Պանիր՝ 200 գր • Սամիթ՝ 1 փունջ • Սխտոր՝ 2 պճեղ • Թթվասեր՝ 4 ճաշի գդալ։
Պատրաստման եղանակը
Կարտոֆիլը լավ լվացեք և կտրտվածքներ արեք՝ եզրին չհասնելով: Հարմարավետության համար խորհուրդ է տրվում փայտե ձողիկներ դնել։
Այնուհետև բասական յուղ ենք քսում յուրաքանչյուր կարտոֆիլի վրա և կտրտվածքներում: Ավելացնում ենք աղ: 40 րոպե եփում ենք մինչև 200 աստիճան տաքացրած վառարանում:
Միևնույն ժամանակ, խառնում ենք մանր քերած պանիրը, կտրատաած սամիթը, սխտորը և թթվասերը: Այս բոլոր բաղադրիչները կարող եք մանրացնել բլենդերով:
Դուք պետք է խմորի նման խառնուրդ ստանաք:
40 րոպե եփելուց հետո կարտոֆիլները հանում ենք ջեռոցից և յուրաքանչյուր կտրվածքի մեջ լցնում պատրաստված խառնուրդից: Դա հարմար է անել փայտիկի միջոցով: Վերեւից ևս, կարտոֆիլը պատում ենք խառնուրդով: Նույն ջերմասիճանի ջեռոցում եփում ենք ևս 10 րոպե:
Հանում ենք ջեռոցից և մատուցում տաք վիճակում: Շատ համեղ է ստացվում: Բարի ախորժակ!
Աղբյուր` LADYNEWS.am Դիտվել է 5333 անգամ
Читать на русском
|