Լահմաջո
11.11.2020
Լահմաջոն իրենից ներկայացնում է լոշիկ, որը լցոնված է աղացած միսով, սոխով, կանաչեղենով և տոմատի մածուկով կամ թարմ լոլիկով: Այս լոշիկները մատուցվում են տաք, անմիջապես վառարանից հանելուց հետո:
Լոշիկների համար անհրաժեշտ է պատրաստել թթխմորով խմոր։ Սպասեք, որ խմորը լավ ուռչի այնպես, որ մի քանի անգամ ավելանա չափով․ այդ դեպքում լոշիկները համեղ և փափուկ կլինեն:
Բաղադրիչները․
Ոչխարի միս՝ 500 գրամ Սոխ՝ 1 գլուխ Սխտոր՝ 1-2 պճեղ Կանաչիներ՝ ըստ նախընտրության (սամիթ, համեմ, կանաչ սոխ, մաղադանոս) Կծու պղպեղ՝ 0,5 հատ (չիլի) Տոմատի մածուկ՝ 80 գրամ Աղ՝ ըստ ճաշակի Աղացած սեւ պղպեղ՝ ըստ ճաշակի Գոլ ջուր՝ 150 միլիլիտր Թթմոր՝ 4 գրամ Աղ՝ 0,5 թեյի գդալ Ալյուր՝ 2-2,5 բաժակ։
Պատրաստման եղանակը․
Պատրաստեք խմորի և լիցքի համար անհրաժեշտ բաղադրիչները: Որքան շատ կանաչեղեն լինի, այնքան ավելի լավ ու համեղ կստացվի: Թարմ միսը աղացեք (նախընտրելի է մեծ անցքերով ցանց):
Նախ պատրաստեք խմորը: Դրա համար մաղեք երկու բաժակ ալյուր, ավելացրեք աղ: Թթխմորը լուծեք գոլ ջրում (38-40 աստիճան) և լցրեք ալյուրի մեջ:
Պատրաստի խմորը ծածկեք անձեռոցիկով և մեկ ժամ դրեք տաք տեղում:
Պատրաստեք լիցքը: Դրա համար աղացած մսին խառնեք մանր կտրատած սոխը, սխտորը, կանաչեղենը, պղպեղը և աղ: Ավելացրեք տոմատի մածուկը: Ամռանը տոմատի մածուկը կարող եք փոխարինել թարմ, կեղևը հանած լոլիկով:
Լամաջոյի լցոնը պատրաստ է։
Խմորը բաժանեք 4 մասի, խմորի ծավալը՝ մոտավորապես թենիսի գնդակի չափ: Յուրաքանչյուր կտորը բարակ գրտնակեք:
Տեղափոխեք խոհանոցային թղթի վրա:
Լցոնը բաժանեք 4 մասի, որոնցից յուրաքանչյուրը բաշխեք խմորե լոշիկների վրա:
Թխեք տաք ջեռոցում (240 աստիճանր) 8 րոպե: Պատրաստի լահմաջոները դարսեք իրար վրա և սրբիչով ծածկեք․ այդպես դրանք ավելի դանդաղ կսառչեն: Մատուցեք տաք վիճակում: Բարի ախորժակ։
Աղբյուր՝ LADYNEWS.am Դիտվել է 5420 անգամ
Читать на русском
|