Օստրի
29.08.2020
Վրացական «Օստրի» ուտեստը պատրաստվում է տավարի փափուկ մսից՝ ավելացնելով թթու վարունգ կամ կանաչ լոլիկ:
Բաղադրիչները
- 600 գր տավարի միս - 4 հատ սոխ - 4 հատ կծու պղպեղ - 5 հատ լոլիկ - 3 հատ թթու վարունգ - 3 պճեղ սխտոր - 1 ճաշի գդալ տոմատի մածուկ - 1 թեյի գդալ գինձ - 1 թեյի գդալ կծու կարմիր պղպեղ - 0,5 թեյի գդալ խմելի սունելի - 2 հատ դափնու տերև - սեւ պղպեղ՝ ըստ ճաշակի - 50 գր կարագ - ռեհան՝ ըստ ճաշակի - 1 փունջ մաղադանոս - համեմ՝ ըստ ճաշակի ։
Պատրաստման եղանակը
1. Մսը կտրատում ենք փոքր կտորներով՝ մինչև 3 սմ: Դնում ենք կաթսայի մեջ, ջուր լցնում, եռացնում, հավաքում քափը: Կրակի վրա պահում ենք մինչև լրիվ եփելը՝ դափնու տերևով և սեւ պղպեղի հատիկներով: Ժամանակը կախված է նրանից, թե ինչ տեսակի միս եք ընտրել: Միջինում եփվում է 45 րոպե: Այնուհետև միսը հանում ենք, արգանակը քամում: Վերջինս ավելի ուշ պետք է գալու:
2. Օստրին նպատակահարմար է եփել մեծ, թավայի մեջ կամ հաստ պատերով կաթսայում: Թավայի մեջ հալեցնում ենք կարագը, մեջը լցնում խաշած տավարի միսը և մոտ 5 րոպե տապակում՝ մինչև որ կարմրի: Մսին ավելացնում ենք մանր կտրատած սոխը (կես սոխը թողնում ենք մատուցելու համար): Խառնելով տապակում ենք մոտ 5 րոպե՝ մինչև սոխը կարմրի:
3. Կլպում ենք լոլիկը, կտրատում խորանարդիկներով: Մեկ կարմիր կծու պղպեղը մաքրում ենք կորիզներից և միջնապատերից, կտրատում: Լոլիկը և պղպեղն ավելացնում ենք մսի և սոխի վրա, 10 րոպե եփում։
4. Տասը րոպեն բավարար է, որպեսզի հասած լոլիկը փափկի. ավելացնում ենք կտրատած սխտորը, մանր կտրատած վարունգը, տոմատի մածուկը (եթե անհրաժեշտ է՝ կարելի է լցնել ավելին, քան նշված է բաղադրատոմսում), գինձը, խմելի սունելին, աղացած կծու պղպեղը, խոշոր աղ ... Ամբողջը լավ խառնում ենք: Լցնում ենք արգանակը, բայց ոչ շատ՝ օստրին ապուր չէ։ Եթե իսկապես «կծու» եք ուզում, ապա ավելացրեք մի քանի ամբողջական կծու պղպեղ:
5․ Արգանակով եփում ենք մոտ 5-8 րոպե, այնուհետև ավելացնում մանր կտրատած մաղադանոսը, ռեհանը, լավ խառնում և անջատում: Մատուցելուց առաջ թողնում ենք մնալ 15-20 րոպե:
6. Սպիտակ սոխը բարակ կտրատում ենք կիսաօղակների, նաև՝ համեմը: «Օստրին» մատուցվում է տաք վիճակում, անպայման պատված սպիտակ սոխով, կանաչ համեմով: Մի մոռացեք ափսեի վրա դնել կծու պղպեղ: Բարի ախորժակ:
Աղբյուր` LADYNEWS.am Դիտվել է 5559 անգամ
Читать на русском
|