Հավով և ձվով գլանակներ «Բրիզոլ»
25.07.2020
«Բրիզոլը» ֆրանսիական խոհանոցի ձվով պատրաստված համեղ ուտեստ է, որը կարելի է ստանալ ցանկացած լցոնմամբ՝ միս կամ ձուկ:
Կատարյալ հագեցնող նախաճաշ է, ինչպես նաև տոնական խորտիկ:
Խորհուրդ ենք տալիս փորձել հավի աղացած մսով «Բրիզոլը»:
Բաղադրիչները.
• Հավի ձու (հում)՝ 3 հատ • Հավի աղացած միս՝ 200 գ • Կաթ՝ 3 թեյի գդալ: • Մայոնեզ՝ 3 ճաշի գդալ • Աղ՝ 0,5 թեյի գդալ • Սեւ պղպեղ։
Պատրաստման ժամանակը' 50 րոպե։ Չափաբաժինը՝ 5։
Պատրաստման եղանակը
Մեկ ձուն խառնել մեկ թեյի գդալ կաթի հետ, ավելացնել մի պտղունց աղ:
Լցնել այս խառնուրդը նախապես տաքացված, կարագով պատված թավայի մեջ և սովորական նրբաբլիթի նման երկու կողմից տապակել:
Այս կերպ պատրաստում ենք ձվի երեք նրբաբլիթ:
Աղացած միսին (կարելի է թակած) ավելացնում ենք աղ և պղպեղ:
Աղացած միսը լցնում ենք նրբաբլիթի վրա:
Պատում ենք մայոնեզով:
Լցոնով նրբաթերթիկները փաթաթում ենք՝ ստանալով գլանակ:
Արդյունքում ստացված գլանափաթեթները դնում ենք կարագով պատված տարրայի մեջ և 30-40 րոպե եփում մինչև 180*С տաքացրած ջեռոցի մեջ:
Կտրատում ենք նախընտրելի չափով մասերի և մատուցում: Բարի ախորժակ:
Աղբյուր` LADYNEWS.am Դիտվել է 5914 անգամ
Читать на русском
|