Թխվածքաբլիթ «Փողաշուշաններ»
05.05.2012
Այս «ծաղկային» թխվածքաբլիթները շատ դուր կգան հատկապես ձեր փոքրիկներին: Կարող եք անգամ նրանց էլ ներգրավել պատրաստման ընթացքի մեջ. ոչ մի բարդ բան չկա: Թողեք, որ նրանք ընտրեն՝ ինչով ձեւավորել ծաղկի առէջը՝ նարնջով, բանանով, այլ մրգով, թե մարմելադով:)
Անհրաժեշտ է՝
հավկիթ 2 հատ, շաքարավազ 0,5 բաժակ, ալյուր 0,5 բաժակ, նարինջ 1 հատ, շաքարի փոշի 1 ճաշի գդալ:
Պատրաստման եղանակը.
Հավկիթները հարել շաքարավազի հետ, ապա ալյուրը ավելացնել և հարել, մինչև հարթ խմոր ստացվի: Գդալով վերցնել խմորը, ձեւ տալ այնպես, որ ստացվի օվալաձեւ մակերես: Թավայի մեջ բուսական յուղ քսել, փողաշուշանի (կալա) «թերթիկը» ջեռոցում պահել 180 աստիճանում մի քանի րոպե: Ջեռոցից հանելուց հետո բլիթի ծայրերը մի կողմից մատներով միացնել միմյանց, այնպես որ ստացվի ծաղիկ: Նարինջը կեղեւազրկել, եփել շաքարաջրի մեջ և կտրատել ծաղկի միջուկի համար: Նարնջի բարակ եւ երկար կտորներով ստանալ առէջները: ) Բարի վայելում
Դիտվել է 12707 անգամ
|