20 ազգային ուտեստ, որոնք փորձում են միայն խիզախ զբասաշրջիկները
30.06.2018
Յուրաքանչյուր երկրի խոհանոցում կան հատուկ խորտիկներ, որոնք այլ երկրների բնակիչների շրջանում լիակատար զզվանք են առաջացնում:
Ներկայացնում ենք աշխարհի 20 ամենատարօրինակ խորտիկները:
1. Smalahove` Նորվեգիա
Ոչխարի եփած գլուխ
2. Basashi` Ճապոնիա
Ձիու հում մսի կտորներ. մատուցվում է իմբիրով և սոյայի սոուսով: Սա նույն սաշիմին է, միայն թե ոչ թե ձկով, այլ ձիու մսով:
3. Chapulines` Մեքսիկա
Խորաված մորեխներ` պղպեղով և այլ համենմունքներով:
4. Դուրիան` Թաիլանդ
Դուրիանը համարվում է արժեքավոր միրգ, սակայն հոտն այնքան տհաճ է, որ դրանով չեն թողնում մուտք գործել հյուրանոցներ, խանութներ, տաքսի և այլ հասատակական վայրեր: Զբոսաշրջիկների նկարագրմամբ, այն հիշեցնում է «սխտորի, հոտած սոխի, հոտած ձկան և կոյուղու հոտերը»։
5. Zwiebelmettwurst` Գերմանիա
Հացի վրա դրված հում կտրտած խոզի միս` սոխով:
6. Cuy asado`Էկվադոր
«Քուի ասադո»` գրիլ արած ծովային խոզուկ:
7. Ծովային ձու՝ Բարբադոս
Ծովային ոզնու խավիարը: Այն կարելի է տապակել, խաշել, ինչպես նաև ուտել հում վիճակում՝ կիտրոնի հյութով:
8. Մոպանեի թրթուրներ` Աֆրիկա
Gonimbrasia belina թիթեռի թրթուրները Աֆրիկայում օգտագործում են սնունդի մեջ: Տապակած կամ ապխտած թրթուրները համարվում են դելիկատես և 4 անգամ ավելի թանկ արժեն, քան սովորական միսը:
9. Balut` Ֆինլանդիա
Բադի զարգացած սաղմը` ձվի մեջ: Դրանք վաճառում են սովորական փողոցային առևտրականները:
10. Arroz de cabidela` Պորտուգալիա
Ճագար կամ հավի ճուտ՝ պատրաստված սեփական արյան մեջ՝ ավելացրած բրինձ և քացախ:
11. Vegemite` Ավստրալիա
Վեգեմիթ` ավստրալիական ազգային ճաշատեսակ. խիտ և չափազանց աղի խառնուրդ` թթխմորային հիմքով և բանջարեղենով:
12. Butod` Մալազիա
Հոդվածոտանիների թրթուրներ․ որոշ խիզախներ դրանց ուտում են կենդանի վիճակում:
13. Kercha` Ալժիր
Ոչխարի լցոնված ստամոքս:
14. Գորտի թաթեր-Ֆրանսիա
Հանրահայտ ֆրանսիական դելիկատեսը սովորաբար տապակում են մաղադանոսով և մատուցում սխտորի սոուսով:
15. Soused Herring` Նիդեռլանդներ
Հում ծովատառեխ:
16. «Հարյուրամյա ձու»` Չնաստան
Ձու, որը մի քանի ամիս պահվել է հատուկ խառնուրդի մեջ` առանց օդի հետ շփման: Չինաստանի հանրահայտ խորտիկներից է:
17. P’tcha` Իսրայել
Ավանդական հրեական ուտեստ` պատրաստված հորթի ոտքերից:
18. Flæskesvær` Դանիա
Տապակած խոզի չորացված կաշի` պատրաստված մեծ քանակությամբ աղով:
19. Soondae` Հարավային Կորեա
Սունեդը արյունոտ երշիկ է: Հանրահայտ փողոցային ուտեստ:
20. Surströmming` Շվեյցարիա
Սյուրսթրեյմինգը պահածոյացված թթվաշ սելդն է՝ պահված մոտ կես տարի: Հոտը, մեղմ ասած, յուրահատուկ է:
Աղբյուր` LADYNEWS.am Դիտվել է 8626 անգամ
Читать на русском
|