Կրեմ-կարամել
12.05.2018
Հիանալի աղանդեր, նուրբ, բուրավետ և շատ համեղ: Այն նման է կրեմ-բրյուլեին, սակայն ավելի նուրբ է և ավելի հեշտ է պատրաստել:
Փոքրիկ կաղապարների փոխարեն կարելի է օգտագործել մեկ մեծը և պատրաստի աղանդերը կտրատել կտորների:
Սերուցք կարելի է չօգտագործել (օգտագործել միայն 300 մլ կաթ), սակայն դրանով ավելի նուրբ է ստացվում: Նշված քանակից ստացվում է 4-5 բաժին:
Բաղադրիչներ․
Կարամել՝
- 150 գր շաքարավազ
- 50 մլ ջուր (եռման)
Կրեմ՝
- 100 մլ սերուցք 33% - 300 մլ կաթ - 1 ձու+2 դեղնուց - 100 գր շաքարավազ - 2 թեյի գդալ վանիլային շաքարավազ - Սերուցքային կարագ կաղապարները քսելու համար
Պատրաստման եղանակը․
Կաղապարները քսել սերուցքային կարագով:
Շաքարավազը լցնել կաթսայի մեջ, դնել կրակի վրա:
Տաքացնել մինչև շաքարավազը հալչի:
Ավելացնել 50 մլ եռման ջուր, խառնել:
Պատրաստի կարամելը լցնել կաղապարների մեջ (0.5-1 սմ):
Կաթը և սերուցքը խառնել, դնել կրակի վրա, ավելացնել վանիլային շաքարավազը: Հասցնել եռալու աստիճան, սակայն չեռացնել:
Ձվերը խառնել շաքարավազի հետ։
Բարակ շիթով ավելացնել կաթը սերուցքի հետ, խառնել:
Սերուցքային զանգվածը լցնել կաղապարների մեջ, կարամելի վրա:
Փոքրիկ կաղապարները դնել մեծի մեջ:
Lցնել տաք ջուր այնքան, որպեսզի այն հասնի մինչև փոքրերի մեջտեղը:
Դնել ջեռոցի մեջ:
Եռացնել 160 աստիճանի տակ 40-45 րոպե:
Սառեցնել, դնել սառնարան 4-6 ժամով:
Պատրաստի աղանդը շրջել ափսեների մեջ:
Բարի ախորժակ:
Աղբյուր՝ LADYNEWS.am
Դիտվել է 8693 անգամ
Читать на русском
|