5 լավագույն ըմպելիք առույգանալու համար
08.02.2018
Ամեն առավոտ մարդիկ խմում են սուրճ թարմանալու հույսով: Սակայն գոյություն ունեն ըմպելիքներ, որոնք սուրճից պակաս ազդեցիկ չեն:
Ցիտրուսային էներգետիկ
Այս ըմպելիքը համարվում է ամենալավերից մեկը: Այն պարունակում է շատ ցիտրուսային, ինչն օրգանիզմին առույգություն է պարգևում և այն մաքրում տոքսիններից:
Բաղադրություն․ ջուր (400 մլ), կիտրոնի հյութ (100 մլ), լայմի հյութ (100 մլ), մեղր (2 թեյի գդալ), ծովի աղ (կես թեյի գդալ):
Ջուրը հարկավոր է թեթևակիորեն տաքացնել: Այնուհետև երկար խառնել բոլոր բաղադրիչները բլենդերում, այնքան, որ մեղրը և աղը ամբողջությամբ հալվեն:
Էներգետիկ-նախաճաշ
Եթե այս ըմպելիքը խմեք հենց առավոտվանից, ապա դուք անսահման էներգիայով կլիցքավորվեք և կուշտ կմնաք բավականին երկար ժամանակ:
Բաղադրություն․ կաթ (200 մլ), յոգուրտ առանց հավելումների (100 մլ), բանան (1 հատ), կաղամբի տերևներ (2-3 հատ), նուշի յուղ (2 ճաշի գդալ), կտավատի սերմ (1 ճաշի գդալ):
Բաղադրիչներն անհրաժեշտ է լցնել բլենդերի մեջ և լավ խառնել: Այնուհետև առավոտյան խմել:
Էներգետիկ լիցքավորում
Արագ և առանց խնդրի առույգանալ կօգնի ոչ բարդ կոկտեյլը:
Բաղադրություն․ ջուր (300 մլ), կիտրոն (մի քանի կտոր), կայենյան պղպեղ (մեկ պտղունց):
Ավելի լավ է չօգտագործել շատ սառը կամ շատ տաք ջուր: Կիտրոնն անհրաժեշտ է կտրատել և ավելացնել ջրի մեջ, այնուհետև ավելացնել կայենյան պղպեղ: Կարևորը կծուն չափավոր անելն է:

Արևի ուժը
Այս ըմպելիքի բաղադրիչները կօգնեն օրգանիզմը լցնել էներգիայով, ինչպես նաև բարձրացնել իմունիտետը:
Բաղադրություն․ կաթ (500 մլ), կակաո-փոշի (1 ճաշի գդալ), ագավայի օշարակ (1 թեյի գդալ), կոկոսի յուղ (1 թեյի գդալ), չորացած կամ թարմ կոճապղպեղ (1 թեյի գդալ), քրքում (1 թեյի գդալ):
Տաքացրեք կաթը, ավելացրեք կոկոսի յուղը, որպեսզի այն հալվի: Այնուհետև ավելացրեք մնացած համեմունքները և հարեք բլենդերով:
Վարդագույն ջուր
Դա կարկադեն է: Այս ըմպելիքը շատ է թարմացնում ու նաև առույգացնում:
Բաղադրություն․ չորացած գիբիսկուս (խոշոր տերևներ) 2 ճաշի գդալ, ջուր (1 լ), էլեուտերոկոկկի թուրմ (կես թեյի գդալ), մեղր (1 ճաշի գդալ):
Պատրաստեք թեյերի թուրմերը, թողեք մնա, սառեցրեք մինչև սենյակային ջերմաստիճան: Այնուհետև քամիչով անցկացրեք կարկադեն, ավելացրեք մեղրը և էլեուտերոկոկկի թուրմը: Այնուհետև կարելի է արդեն խմել:
Աղբյուր՝ LADYNEWS.am
Դիտվել է 10133 անգամ
Читать на русском
|