Կաթնաշոռային պուդինգ
09.09.2017
Գոյություն ունեն տարբեր կաթնաշոռային աղանդերներ, սակայն կա մեկը, որը օդային է, նուրբ և հալչում է բերանում:
Այն պատրաստելու համար անհրաժեշտ է․
- 5 ձու - Կաթնաշոռ՝ 0,5 կգ - Թթվասեր՝ 100 գր - Շաքարավազ՝ 200 գր - Օսլա 2 ճաշի գդալ - Վանիլային շաքարավազ 10 գր։
Պատրաստման եղանակը․
1. Առանձնացրեք սպիտակուցները և դեղնուցները: Սպիտակուցով տարան դրեք սառնարան:
2. Վերցրեք խորը աման, լցրեք կաթնաշոռը, ավելացրեք 5 դեղնուց, վանիլին, թթվասեր և օսլա:
3. Այս ամենը հարեք բլենդերով: Ձեզ մոտ պետք է ստացվի համասեռ զանգված: Եթե մնացել են գնդիկներ, շարունակեք հարել:
4․ Հանեք սպիտակուցները սառնարանից: Լավ հարեք և ստացեք թունդ փրփուր: Շարունակեք հարել և քիչ-քիչ ավելացրեք շաքարավազը: Երբ ամբողջն արդեն լցրեցիք, շարունակեք հարել ևս 5 րոպե:
5. Ավելացրեք այս զանգվածից մի քանի գդալ կաթնաշոռային զանգվածի մեջ: Շատ ինտենսիվ մի հարեք: Այդ դեպքում կաթնաշոռը օդային կլինի: Աստիճանաբար ավելացրեք մնացած սպիտակուցը:
6. Կաղապարը պատեք սեորւցքային կարագով կամ ուղղակի պերգամենտի թուղթ դրեք: Լցրեք ամբողջ զանգվածը:
7․ Միացրեք ջեռոցը 180 աստիճանի տակ, դրեք կաղապարը մեջը՝ պահելով 50 րոպե:
8. Նշված ժամանակից հետո անջատեք ջեռոցը, սակայն միանգամից մի հանեք ուտեստը: Թողեք ևս 7 րոպե: Այնուհետև մի քիչ բացեք ջեռոցը և սպասեք ևս 7 րոպե, որից հետո հանեք պուդինգը:
Այս պուդինգի համար կաթնաշոռ ընտրելիս գնեք յուղալի, փափուկ և առանց թթվաշային համի: Հենց դրանից է կախված լինելու, թե որքան համեղ կլինի ձեր աղանդերը:
Մեկ այլ նկատառում․ երբ ավելացնում եք սպիտակուցային զանգվածը կաթմաշոռայինի մեջ, ձեռքով խառնեք և ոչ շատ ուժեղ: Հակառակ դեպքում պուդինգը թեթև չի ստացվի:
Աղբյուր` LADYNEWS.am Դիտվել է 8732 անգամ
Читать на русском
|