Կրեմ-դեսերտ
29.04.2017
ե դուք որևէ տեղ փորձել եք բավարուա (բավարական կրեմ), ուրեմն անպայման հիշում եք դրա համը:
Հեքիաթային սերուցքային ժելեանման կրեմն ունի հիանալի համ և հսկա տարածք է բացում խոհարարական երևակայություն ցուցադրելու համար: Այն կարելի է օգտագործել բազմաշերտ հրուշակեղենի, նրբաբլիթների լցոնման և տորթերի համար:
Խնդիրն այն է, որ այս քաղցրավենիքը բավականին բարձր կալորեականություն ունի, քանի որ իր մեջ պարունակում է յուղոտ սերուցք, կաթ, ձու:
Պատրաստման համար անհրաժեշտ են․
- Կաթ՝ 1.5 բաժակ - Շաքարավազ՝ ըստ ճաշակի - Դեղնուց՝ 3 հատ - Թթվասեր՝ 300 մլ - Ջուր՝ 4 ճաշի գդալ - Վանիլի էքստրակտ՝ 1 թեյի գդալ - Ժելատին՝ 1 ճաշի գդալ։
Պատրաստման եղանակը․
1. Խառնեք դեղնուցը շաքարավազի հետ և դրեք ցածր կրակի վրա: Բարակ շիթով լցրեք կաթը և տաքացրեք 10 րոպե՝ ընթացքում անդադար խառնելով: Մի հասցրեք եռալու աստիճանի: Հանեք գազօջախի վրայից:
2. Հարեք անյուղ թթվասերը կամ յոգուրտը վանիլային էքստրակտով:
3. Հալեցրեք ժելատինը, ավելացրեք այն կաթնա-ձվային խառնուրդի մեջ, խառնեք, թողեք սենյակային ջերմաստիճանում:
4․ Ավելացրեք հարած թթվասերը և կրկին լավ խառնեք ու տեղաբաշխեք փոքր ամաններում: Դրեք սառնարան:
Եվ մեծահասակները և փոքրերը հիացած կլինեն այս օդային, համեղ աղանդերից:
Պատրաստի աղանդերի կազմվածքը մեծամասամբ որոշվում է ժելատինի քանակից: Եթե ցանկանում եք այն թունդ լինի, ավելացրեք մի քիչ շատ ժելատին, եթե ցանկանում եք պաղպաղականման զանգված ստանալ, ուրեմն ավելի քիչ:
Աղբյուր` LADYNEWS.am Դիտվել է 8174 անգամ
Читать на русском
|