Խրթխրթան չեբուրեկներ
28.12.2016
Եթե դուք սիրում եք չեբուրեկներ, սակայն երբեք չեք պատրաստել, ապա ներկայացնում ենք ձեզ դրանց պատրաստման սիրված բաղադրատոմսերից մեկը:
Դրա օգնությամբ դուք կստանաք համեղ չեբուրեկներ՝ խրթխրթան մակերեսով և հյութալի լցոնումով:
Պատրաստելու համար անհրաժեշտ են․
- Ցորենի ալյուր՝ 3,5 բաժակ - Ջուր 1՝ բաժակ - Ձու՝ 1 հատ - Սերուցքային կարագ՝ 100 գր - Խոզի միս՝ 500 գր - Սոխ՝ 2-3 հատ - Ձեթ՝ ըստ ճաշակի - Աղ՝ ըստ ճաշակի - Սև պղպեղ՝ ըստ ճաշակի։
Պատրաստման եղանակը․
1. Հալեցրեք սերուցքային կարագը, փոքր-ինչ սառեցրեք և հարեք ձվի հետ:
2. Մաղեք ալյուրը, ավելացրեք կես թեյի գդալ աղ, լցրեք եռման ջուր և ակտիվորեն պատառաքաղով խառնեք բաղադրիչները, այնուհետև ավելացրեք կարագի և ձվի խառնուրդը:
3. Հունցեք խմորը, վրան սրբիչ փռեք և թողեք մի քիչ հանգստանա:
4. Միսը և սոխը աղացեք մսաղացում, համեմեք աղով, պղպեղով և խառնեք:
5. Խմորից պոկեք փոքր կտոր, գրտնակեք և ամանի միջոցով կլոր տեսք հաղորդեք: Մի կեսի վրա դրեք փոքր ինչ լցոն և փոքր կտոր կարագ, երկրորդ կեսով փակեք և կպցրեք ծայրերը:
6. Տապակեք չեբուրեկները մեծ քանակով բուսական յուղի մեջ` լավ տաքացրած թավայում:
Աղբյուր` LADYNEWS.am Դիտվել է 9364 անգամ
Читать на русском
|