Նրբաբլիթներ կաթնաշոռով
26.11.2016
Թվում է, թե կաթնաշոռով նրբաբլիթներով ոչ մեկին չեք զարմացնի: Սակայն իրականում, եթե պատրաստեք այն ոչ ավանդական եղանակով, ապա հաճելիորեն կարող եք զարմացնել և թխվածքի սիրահարներին, և գայթակղել դիետա պահողներին: Ուղղակի անհնար է դիմակայել:
Նրբաբլիթներն այս բաղադրատոմսով հալչում են բերանում և այս ամենը այն պատճառով, որ նրանց պատրաստում են կաթով և օսլայով: Անպայման փորձեք:
Բաղադրիչներ․
- Ձու՝ 6 հատ - Կաթ՝ 0,5 լ - Օսլա՝ 5-6 ճաշի գդալ - Ձիթայուղ՝ 1 ճաշի գդալ - Կաթնաշոռ՝ 300 գր - Շաքարավազ՝ ըստ ճաշակի - Թթվասեր՝ ըստ ճաշակի - Սերուցքային կարագ՝ ըստ ճաշակի։
Պատրաստման եղանակը․
1. Հարեք 5 ձու շաքարավազի հետ:
2. Այնուհետև ավելացրեք օսլա, մշտապես խառնելով զանգվածը: Գնդիկներ չպետք է լինեն:
3. Լցրեք կաթը և ձիթայուղը: Խառնեք, թողեք 15 րոպե: Խմորը ջրիկ պետք է լինի:
4. Թավայի վրա ձիթայուղ քսեք մեկ անգամ: Տապակեք նրբաբլիթները միայն մեկ կողմից:
5. Պատրաստեք լցոնը. խառնեք կաթնաշոռը շաքարավազի և 1 ձվի հետ: Ցանկության դեպքում կարող եք չամիչ ավելացնել:
6. Պատրաստի նրբաբլիթների վրա լցրեք կաթնաշոռային լցոնը: Փաթաթեք այնպես, ինչպես ձեզ դուր է գալիս:
7. Դրեք թավայի մեջ, ամեն մի շերտին քսելով թթվասեր և հալեցրած սերուցքային կարագ:
8. Դրեք թավան մինչև 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցի մեջ 10-15 րոպեյով:
Պատրաստած խմորից կստատցվի մոտավորապես 25 բարակ նրբաբլիթ:
Բարի ախորժակ:
Աղբյուր` LADYNEWS.am
Դիտվել է 9359 անգամ
Читать на русском
|