Ձվածեղ՝ լոլիկի մեջ
06.09.2016
Առաջին հայացքից ձվածեղը շատ հասարակ ուտեստ է թվում, սակայն իրականում դա այդպես չէ: Գոյություն ունեն շատ բաղադրատոմսեր, որոնց շնորհիվ կարելի է զարմացնել բոլորին: Զուր չէ, որ ֆրանսիացի խոհարարները շատ են գնահատում այս ուտեստը:
Ահա հիանալի բաղադրատոմս՝ ձվածեղը լոլիկի մեջ: Այն շատ հետաքրքիր ուտեստ է, որը էներգիա կապահովի ձեզ: Երեխաները նույնպես այն հաճույքով են ուտում:
Բաղադրիչները․
- Լոլիկ՝ 2 հատ - Հավկիթ՝ 2 հատ - Խոզապուխտ՝ 50 գրամ - Սամիթ՝ 20 գրամ - Ձիթապտղի յուղ՝ ըստ ճաշակի - Սերուցքային կարագ՝ ըստ ճաշակի - Սև պղպեղ՝ ըստ ճաշակի - Աղ՝ ըստ ճաշակի։
Պատրաստման եղանակը․
1. Լավ լվացեք և մաքրեք լոլիկը: Կտրեք վերևի հատվածը: Զգուշորեն հանեք փափուկ մասը: Լոլիկի ներսը աղ արեք, ձիթապտղի ձեթ քսեք:
2. Ջեռոցի ամանի վրա դրեք թուղթը և սերուցքային կարագ քսեք վրան: Տեղադրեք լոլիկները:
3. Մանր կտրատեք խոզապուխտը և դրեք լոլիկի տակ: Ամեն լոլիկի մեջ հավկիթ կոտրեք, աշխատեք չվնասել դեղնուցը: Աղ և պղպեղ լցրեք:
4. Տաքացրեք ջեռոցը մինչև 180 աստիճան և պատրաստեք նախաճաշը 10-12 րոպեի ընթացքում: Վերջում կանաչի ավելացրեք:
Բարի ախորժակ։
Աղբյուր` LADYNEWS.am Դիտվել է 8613 անգամ
Читать на русском
|