Տաք աղցան կարմրացրած կորտոֆիլով
10.05.2016
Մայիսին արդեն կարելի է գնել նոր բերքի «երիտասարդ» կարտոֆիլ, բարակ կճեպով և փափուկ: Այն լավ է եփել հենց այդպես կամ կարմրացնել վառարանում` աղով և կանաչիով:
Իսկ դրա հիման վրա կարելի է պատրաստել համեղ, վիտամիններով լի գարնանային աղցան:
Անհրաժեշտ են․
- Երիտասարդ կարտոֆիլ `4-5 հատ - Քաղցր պղպեղ (կարմիր և դեղին)՝ 2 հատ - Զեյթուն (առանց կորիզ) 3 ճաշի գդալ - Չերրի լոլիկ` 200 գր - Սամիթ - Չորացրած ծոթո`ր 2 ճաշի գդալ - Ձիթապտղի ձեթ` 2-3 ճաշի գդալ - Աղ, պղպեղ՝ ըստ ճաշակի։
Պատրաստման եղանակը․
Լվացեք կարտոֆիլը, չորացրեք և կտրատեք կլորակներով:
Լցրեք վրան ձեթ, աղ և պղպեղ, ավելացրեք ծոթոր: Լավ խառնեք և մեկ շերտով դասավորեք ամանի մեջ և տեղադրեք վառարանի մեջ՝ 10-15 րոպեով, 180 աստիճանի տակ:
Լվացեք պղպեղները, լոլիկը և կանաչին: Կտրատեք բանջարեղենը, ձիթապտուղը և սամիթը:
Դրեք ամանի մեջ և ավելացրեք տաք կարտոֆիլը: Վրան ցանեք կանաչին, աղը, պղպեղը և ձիթապտղի ձեթը: Մատուցեք միանգամից:
Օգտակար գարնանային աղցանը պատրաստ է: Բարի ախորժակ:
Աղբյուր` LADYNEWS.am Դիտվել է 10694 անգամ
Читать на русском
|