Արագ պատրաստվող տորթ` թավայի մեջ
19.02.2016
Շատ դյուրին պատրաստվող տորթ, որը պետք չէ թխել․ թավան բավարար է:
Պատրաստման համար անհրաժեշտ են․
- 3 բաժակ ալյուր - 1 բանկա խտացրած կաթ - 1 ձու - 1թեյի գդալ սոդա, քացախով խառնած։
Կրեմի համար՝
- 750գր կաթ - 200 գր կարագ - 1,5 բաժակ շաքարավազ - 2 ձու - 3-4 ճաշի գդալ ալյուր - վանիլին։
Պատրաստման եղանակը․
1. Վերցնում ենք բոլոր անհրաժեշտ բաղադրիչները, խառնում ենք և բաժանում 8 հավասար մասերի:
2. Մեկ կտորը դնում ենք սեղանին և բացում բարակ շերտով, դնում ենք այն լավ տաքացրած թավայի մեջ: Այն չափսով պետք է թավայից մեծ լինի: Սպասում ենք մեկ րոպե և շուռ տալիս: Այսպիսով շերտերը շատ արագ պատրաստվում են:
3. Կտրում ենք ծայրերը և թողնում՝ վերջում վրան և կողքերին ցանելու համար:
4․ Պատրաստում ենք կրեմը: Վերցնում ենք անհրաժեշտ մթերքները, բացի կարագից: Խառնում ենք: Դնում ենք գազօջախի վրա և խառնում մինչև պնդանալը: Ամենավերջում ավելացնում ենք կարագը: Տաք կրեմի մեջ այն արագ կհալի։
5. Շերտերին արագ քսում ենք կրեմը, քանի դեռ այն տաք է, դարսելով միմյանց վրա: Վրայից ցաննում մանրացված խմորը:
6. Մի քիչ ժանանակ ենք տալիս, որ կրեմը ներծծվի, և կարելի է արդեն թեյ խմել: Բարի ախորժակ:
Աղբյուր՝ LADYNEWS.am Դիտվել է 16139 անգամ
Читать на русском
|