Աղցան` «Արքայախնձոր»
02.03.2012
Այս աղցանի մեջ արքայախնձոր բացարձակապես չկա, այն անգամ քաղցր չէ… Հենց դրանով էլ Դուք անակնկալի կբերեք Ձեր հյուրերին:
«Արքայախնձոր» օրիգինալ աղցանը ստանալու համար մեզ հարկավոր է'
տավարի կամ խոզի եփած լեզու, սալորաչիր, ձու, պանիր (հնարավորինս չոր), մարինացված վարունգ, կանաչ սոխ, մայոնեզ:
Վերցնել օվալաձեւ աման, մեջը պատել մայոնեզով, դասավորել կանաչ սոխն այնպես, որ անանասի պոչիկ հիշեցնի:
Աղցանի առաջին շերտը խոշոր քերիչով անցկացրած կարտոֆիլն է, որի վրա քսում ենք մայոնեզը:
Երկրորդ շերտը բարակ-բարակ կտրատած լեզուն է, վրայից' դարձյալ մայոնեզ:
Երրորդ շերտը կտրատած սալորաչիրն է, որը ծածկում ենք մայոնեզով:
Վրայից ավելացնել քերիչով անկացված խաշած ձուն, ծածկել մայոնեզով: Վերջին շերտը քերած չոր պաանիրն է:
Շերտերը կրկնել եւս մեկ անգամ, աղցանին տալ արքայախնձորի ձեւը, ինչը օվալաձեւ ամանի մեջ այնքան էլ դժվար չէ, ծածկել մայոնեզի շերտով:
Աղցանը պատել մարինացված վարունգի բարակ շերտերով, ինչպես նկարում: Մեր «Արքայախնձորը» պատրաստ է:
Բարի ախորժակ: Դիտվել է 12622 անգամ
Читать на русском
|