Կծու ապուր` կարմիր լոբով. պասային խոհանոց
14.02.2013
Այս ապուրը հաճելիորեն տաքացնում է ցուրտ օրերին և բավականին հագեցնող է: Ցանկության դեպքում կարող եք փորձել այն նաև սխտորով:
Անհրաժեշտ է'
բուսական յուղ' 40 մլ,
լոլիկի պյուրե կամ տոմատ,
սոխ' 2 հատ,
կարմիր լոբի' 500 գ,
մաղադանոս' 50 գ,
աղ,
աղացած պղպեղ չիլի:
Պատրաստման եղանակը.
Կտրատած սոխը տապակում ենք բուսական յուղով, մինչև ոսկեգույն երանգ ստանա: Ավելացնում ենք լոլիկի պյուրեն (կամ տոմատը) և կարմիր պղպեղը: Միջին կրակի վրա պահում ենք մի քանի րոպե:
Ավելացնում ենք կարմիր լոբին և ևս 20 րոպե շոգեխաշում առանց կափարիչի: Խառնուրդին ավելացնում ենք եռացրած ջուր: Պետք է բավականին խիտ զանգված ստացվի: Ապուրը պատրաստ է,կարող եք վայելել:
Աղբյուր` LADYNEWS.am Դիտվել է 19401 անգամ
|