Ոսպով լցոնած սունկ. պասային ուտեստ
13.02.2013
Այսօր ևս LN-ի ճաշացանկում պասային ուտեստ է: Այն շատ համեղ է և պատրաստվում է առանց մեծ ջանքերի:
Անհրաժեշտ է`
մեծ գլխիկներով շամպինիոններ' 15 հատ,
ոսպ' 150 գ,
պեստո սոուս' 4 ճ. գդալ,
սոխ' 2 գլուխ,
սխտոր' 3 պճեղ,
կանաչ սոխ և մաղադանոս,
աղ, սև պղպեղ,
բուսական յուղ:
Պատրաստման եղանակը.
Շամպինիոնները թաց անձեռոցիկով սրբել, եթե կարիք լինի, կարող եք լվանալ, բայց հետո անպայման չորացրեք սրբիչով: Հեռացրեք սնկերի ոտիկները, գդալով փորեք միջուկը:
Եռացող ջրի մեջ եփեք ոսպը 5-7 րոպե, ջրի մեջ ավելացրեք նաև աղ:
Մանր կտրատել սոխը և բուսական յուղի մեջ տապակել 1-2 րոպե:
Թափեք ոսպի ջուրը, իսկ ոսպը լցրեք սոխով թավայի մեջ: Ավելացնել նաև կտրատած կանաչին, սխտորն ու պեստո սոուսը (կարող եք պատրաստի գնել սուպերմարկետներում):
Ըստ ճաշակի' ավելացրեք նաև աղ և սև պղպեղ: Այս ամենը խառնել, վերցնել կրակի վրայից: Միջուկը պատրաստ է:
Սնկերի վրա աղ ցանեք, լցոնեք միջուկով և վրայից մի փոքր պեստո սոուս ավելացրեք:
Տեղավորեք սնկերը համապատասխան ամանի մեջ, որպեսզի դնեք նախապես 180˚ տաքացրած ջեռոցի մեջ 25-20 րոպե:
Մատուցեք ուտեստը տաք վիճակում: Բարի ախորժակ:
Աղբյուր` LADYNEWS.am Դիտվել է 10349 անգամ
|