Նռով աղանդեր. օրը սկսելու հիանալի տարբերակ
04.02.2013
Հիմա այն սեզոնն է,երբ բոլոր խանութներում առաջին շարքի մթերքների մեջ կանչում-գրավում է մեծ ու կարմիր նուռը: Բացի համեղ լինելուց, այն շատ օգտագար է օրգանիզմի համար, բարձրացնում է արյան որակը, հարստացնում օրգանիզմը օգտակար նյութերով: LN-ն առաջարկում է պատրաստել սերուցքային ժելե նռով, որը շատ համեղ է և միևնույն ժամանակ օգտակար:
Անհրաժեշտ է'
թթվասեր' 300 գ,
ջուր' 400 մլ,
շաքարավազ' 200 գ,
ժելատին'1 տուփ,
նուռ' 1 հատ:
Պատրաստման եղանակը.
Տաք ջրի մեջ լուծեք ժելատինը: Եթե ժելատինն ամբողջությամբ չի լուծվում, ապա քամեք, որպեսզի ջուրը լինի առանց գնդիկների:
Ջրի մեջ ավելացնել շաքարավազ և խառնել, մինչև ամբողջությամբ լուծվի: Հովացրեք ջուրը, մինչև սենյակային ջերմաստիճանի հասնի:
Թթվասերը խառնեք ջրի հետ: Այն տարան, որի մեջ պատրաստելու եք աղանդերը, ցանկալի է՝ թափանցիկ լինի, որպեսզի բացի համից, վայելեք նաև աղանդերի գեղեցկությունը: Տարայի մեջ առաջին շերտը լցնում ենք նռան հատիկները, այնուհետև՝ թթվասերով և ժելատինով զանգվածը: Գիշերվա ընթացքում աղանդերը թողեք սառնարանում, իսկ առավոտյան արդեն օրը սկսեք վառ ու համեղ այս աղանդերով:
Աղբյուր` LADYNEWS.am Դիտվել է 5222 անգամ
|