Խնձորով աղանդեր «Փափուկ». համեղ, հեշտ և մատչելի
31.01.2013
Եթե ուզում եք արագ, հեշտ և մատչելի մթերքներով մի համեղ բան պատրաստել, ապա այս բաղադրատոմսը հենց ձեզ համար է: Այն պարզապես հալչում է բերանում, իսկ պատրաստման համար կպահանջվի ընդամենը 15 րոպե:
Անհրաժեշտ մթերքներն են'
Պինդ խնձոր' 3-4 հատ,
դարչին' մի պտղունց,
կիտրոնի հյութ' 1 թեյի գդալ,
ընկույզ' 50 գրամ:
Կրեմի համար'
1 բաժակ կաթ,
3 ճ. գդալ շաքարավազ,
1ճ. գդալ ալյուր,
կես տուփ վանիլ,
50գ կարագ:
Պատրաստման եղանակը.
Կրեմը պատրաստելու համար շաքարավազն ու ալյուրը լցրեք կաթսայի մեջ, խառնեք, ավելացրեք կաթը: Դրեք հանդարտ կրակի վրա և անդադար խառնեք, որպեսզի գնդիկներ չառաջանան: Մի փոքր եռ գալուց հետո լցնում ենք վանիլը, կարագը և շարունակում խառնել: Խառնում եք այնքան մինչև զանգվածը պնդանա, բայց ոչ շատ: Անջատեք կրակը և շարունակեք խառնել այնքան, մինչև հովանա կրեմը:
Խնձորները մաքրեք կեղևից, անցկացրեք քերիչի մեծ անցքերով: Կիտրոնի հյութը շաղ տվեք խնձորի վրա, որպեսզի չսևանա այն:
Ընկույզն անցկացրեք քերիչի փոքր անցքերով: Խառնեք այն խնձորի հետ: Զանգվածին կլորավուն տեսք տվեք: Մի պտղունց դարչին ավելացրեք:
Հովացած կրեմը լցրեք խնձորով զանգվածի վրա: Վրան մի փոքր դարչին և մանր ընկույզ ցանեք: Ձեր «Փափուկ» աղանդերը պատրաստ է:
Կարող եք մատուցել:
Աղբյուր` LADYNEWS.am Դիտվել է 6210 անգամ
|