Խնձորով և գազարով աղցան. պասային բաղադրատոմս
23.01.2013
Երբեմն ամենահամեղ ուտեստները պատրաստվում են ամենահեշտ ու արագ եղանակով: Եվ բոլորովին պարտադիչ չէ դրա համար մեծ գումարներ, ժամանակ, էներգիա ծախսել: Այդ ուտեստների շարքում է նաև գազարով և խնձորով աղցանը:
Անհրաժեշտ է'
հյութեղ խնձոր' 2 հատ,
գազար' միջին չափի, երկու հատ,
հազար' փոքր տերևներով,
ընկույզ' 3-4 հատ,
արևածաղիկ կամ դդմի կորիզ' 50 գ,
բուսական յուղ' 1ճ. գդալ,
խնձորի քացախ' 1թ. գդալ,
սև պղպեղ
աղ:
Պատրաստման եղանակը.
Խնձորն ու գազարը անցկացնել քերիչի անցքերով, ապա զանգվածի վրա ցանել կիտրոնի հյութ: Կտրատեք հազարի տերևները և ավելացրեք խնձորին ու գազարին: Լավ խառնեք: Ընկույզը բովել, մանրացնել: Բոլոր բաղադրիչները խառնել իրար, ավելացնել քացախը, ձեթը, աղը, պղպեղը: Մատուցելուց առաջ արևածաղկի սերմերով կամ դդմի կորիզներով զարդարեք աղցանի մակերեսը:
Աղբյուր` LADYNEWS.am Դիտվել է 8613 անգամ
|