Թխվածքաբլիթներ տոնածառից կախելու համար. պատրաստիր ինքդ
21.12.2012
Շատերը սիրում են եղևնին Ամանորին զարդարել ոչ թե խաղալիքներով, այլ համեղ բլիթներով: Այսօր կառաջարկենք նման մի բաղադրատոմս:
Վերցրեք 220 գր ընկույզ, 260 գր կարագ, 200 գր շաքարավազ, վանիլին' ըստ ճաշակի, մեկ մեծ ձու, մեկ պտղունց աղ, 130 գր ալյուր, 120 գր օսլա, մուրաբա ու ջեմ:
Ընկույզները մանրացրեք բլենդերով, խառնեք կարագի, շաքարի, վանիլինի, ձվի ու աղի հետ: Օսլան ու ալյուրը խառնեք մեկ այլ ամանի մեջ, ապա խառնուրդը աստիճանաբար ավելացրեք ընկույզի խառնուրդին ու ավելացնելու ընթացքում խառնեք: Այնուհետև ստացվածը փաթաթեք սննդի համար նախատեսված ժապավենի մեջ և 40-60 րոպեով տեղափոխեք սառնարան:
Ստացված խմորը բացեք 0,5 սմ հաստությամբ և կտրատեք թխվածքաբլիթները, որոնք էլ տեղափոխեք 175 С տաքությամբ ջեռոց 15 րոպեով:
Ջեռոցից դուրս բերելուց հետո թխվածքաբլիթները զարդարեք գլազուրով, որի համար պետք է 200 գր շաքարավազը, մեկ ձվի սպիտակուցն ու 2 թեյի գդալ կիտրոնահյութը լավ հարել:
Փոքրիկ բլիթները միմյանց միացրեք ջեմով կամ մուրաբայով, զարդարեք ընկույզներով:
Աղբյուր` LADYNEWS.am Դիտվել է 4017 անգամ
|