Ամանորյա աղցան «Եղևնու ճյուղ»
20.12.2012
Ամանորին շատերը եղևնու ճյուղերից պատրաստված փոքրիկ օղակներ են զարդարում և կախում դրանք դռներից, պատերից: Իսկ ինչու չփորձել նմանատաիպ ամանորյա գեղեցկություն ստանալ նաև խոհանոցում:
Վերցրեք 700 գր հավի կրծքամիս, 2 հատ սոխ, 4 հատ ձու, 2 պղպեղ, 250 գր մայոնեզ, 2 ճաշի գդալ բուսական յուղ, աղ, 2 կապ մաղադանոս, ձիթապտուղներ, կարմիր պղպեղ, եփած գազար, սամիթ:
Պատրաստման եղանակը:
- Մեծ ափսեի մեջ ստացեք կլորակի կաղապարը սննդային կաղապարների միջոցով:
- Եփեք հավի միսը, թողեք հովանա և խորանարդաձև կտրատեք, տեղավորեք կաղապարի մեջ` ստանալով հավասարաչափ օղակը: Վրայից մայոնեզ քսեք:
- Պղպեղը լվացեք, հանեք կորիզները, ապա եփեք ջեռոցում մոտ 15-20 րոպե, այնուհետև տեղափոխեք պղպեղը պոլիէթիլենային տոպրակի մեջ և այնտեղ թողեք 5 րոպե: Դրանից հետո զգուշորեն հեռացրեք պղպեղի կեղևը, կտրատեք և տեղավորեք հավի մսի վրա:
- Սոխը կտրատեք ու բուսական յուղով տապակեք այնքան ժամանակ, մինչ այն կստանա ոսկեգույն երանգ, աղ արեք, թողեք հովանա, ապա տեղափոխեք մատուցման ափսեի մեջ ու վրայից մայոնեզ քսեք:
- Ձվերը եփեք, թողեք հովանան և անցկացրեք խոշոր քերիչով, ինչից հետո տեղափոխեք աղցանի վրա:
- Աղցանի պատրաստման համար դրված կաղապարը հանեք:
- Մայոնեզով ծածկեք ողջ օղակը` ներսից ու դրսից:
- Սամիթով զարդարեք աղցանը:
- Գազարը մաքրեք, կտրատեք բարակ ժապավենների տեսքով ու դրանցով փորձեք «փաթաթել» ամանորյա օղակը: «Ժապավեն-գազարի» վրա կարելի է մայոնեզով նկարներ պատկերել:
- Ձիթապտուղներն ու կլորաձև կտրատած պղպեղը քաոտիկ բաշխեք աղցանի վրա:
- Որոշ ժամանակով աղցանը տեղափոխեք սառնարան, ապա մատուցեք:
Աղբյուր` LADYNEWS.am Դիտվել է 8080 անգամ
|