Գազարով ձմեռային կեքս
14.12.2012
Գազարը ձմռանն ամենից շատ օգտակար նյութեր պարունակող բանջարեղեններից է: Այնպես որ այն հաճախ ունեցեք սննդակարգում: Մանավանդ որ LN-ն օրիգինալ առաջարկ ունի ձեզ՝ գազարով կեքս…
Անհրաժեշտ է՝
400 գ ալյուր,
20 գ խմորիչ,
250 մլ տաք կաթ,
շաքարավազ,
80 գ կարագ,
200 գ գազար,
50 գրամ փշրած պնդուկ:
Խմորիչը բացեք 4 ճաշի գդալ տաք կաթի մեջ, ավելացրեք մի քիչ ալյուր, լավ խառնեք, թողեք մի 20 րոպե: Ապա ավելացրեք նաեւ մնացած ալյուրը, կաթը, շաքարավազը, աղ, կարագը: Ստացեք խմոր: Ծածկեք խմորը սրբիչով եւ 1 ժամ թողեք հասունանալու:
Մաքրեք գազարը, անցկացրեք քերիչով: Երբ խմորը հասունանա, ավելացրեք գազարը, մանրացրած պնդուկը, շաքարավազը: Հանագամանալից խառնեք, խմորը բաժանեք 12 մասի, դրեք կեքսի կաղապարների մեջ եւ թողեք եւս 30 րոպե:
Ապա 25 րոպե եփեք կեքսերը ջեռոցում 180 աստիճանի պայմաններում: Եփեք մինչեւ վարդագունելը:
Բարի ախորժակ:
Աղբյուր` LADYNEWS.am Դիտվել է 4755 անգամ
|