Ամանորյա աղցան «Oձ»
10.12.2012
Առջևում օձի տարին է, որը մեծ ուշադրություն է պահանջում իր հանդեպ: LN-ն առաջարկում է Նոր տարվան ընդառաջ պատրաստել համեղ ամանորյա աղցան` «Օձ»:
Անհրաժեշտ է`
Կարտոֆիլի պյուրե` 300 գ,
սունկ` 500 գ,
հավի կրծքամիս` 400 գ,
սոխ` 3 գլուխ,
մայոնեզ` 1 տուփ,
չոր պանիր` 150 գ,
չիփս` 100 գ,
ձեթ,
սերուցքային կարագ:
Զարդարելու համար`
կարմիր հատապտուղ,
լոլիկ կամ բուլղարական կարմիր պղպեղ,
մաղադանոսի թարմ տերև:
Պատրաստման եղանակը.
Պատրաստեք կարտոֆիլե պյուրեն, բայց ոչ ջրիկ: Հովացրեք այն և դրեք ափսեի մեջ` օձի ձև տալով:
Մանր կտրատեք սոխը և որոշ ժամանակ թողեք քացախի մեջ կամ կիտրոնի հյութի:
Այնուհետև կարտոֆիլի վրա դրեք սոխի մի մասը և վրայից մայոնեզ քսեք:
Սունկը տապակեք մնացած սոխի հետ ձեթով, ավելացրեք շատ քիչ կարագ: Թողեք՝ հովանա և դա դարձրեք աղցանի հաջորդ շերտը:
Եփած հավի կրծքամիսը կտրատեք մանր կտորներով: Լցրեք այն աղցանի վրա և համեմեք մայոնեզով: Աղցանի եւս մեկ շերտ պատրաստ է:
Հաջորդ շերտը կլինի չոր պանիրը: Քերիչի անցքերով անցկացրեք պանիրը, աղցանի ամբողջ երկարությամբ շաղ տվեք: Քսեք նաև մայոնեզ, տարածեք այն ամբողջ աղցանի մակերեսով:
Չիփսերը պետք է մանր փշրել և ցանել աղցանի վրա բոլոր կողմերից: Ամբողջական կտորներից օձի համար թագ սարքեք:
Օձի աչքերը կարող եք լոլիկից, կարմիր հաղարջից անել: Լեզուն կարող է կարմիր պղպեղից կամ լոլիկից լինել: Զարդարեք աղցանը նաև մաղադանոսի տերևներով:
Բարի ախորժակ:
Աղբյուր` LADYNEWS.am Դիտվել է 13390 անգամ
|