Աղցան «Դեկտեմբերյան մի երեկո»
03.12.2012
Ձմեռային ընթրիքն այս բաղադրատոմսով շատ ավելի համեղ ու գունեղ կստացվի: Վայելեք…
Հարկավոր է՝
բազուկ' 1 հատ, գազար' 2 հատ. սոխ' 1 գլուխ, խնձոր' 1 հատ, հավի թոք' 300 գ, սխտոր' 2 հատ, պանիր' 70 գ, ընկույզ' 30 գ, կիտրոն' ½ հատ, մայոնեզ, հազար:
Հավի թոքը մաքրում ենք, հանում վրայի թաղանթը և կտրատում փոքրիկ խորանարդիկների: Գազարը քերել, սոխը մանր կտրատել: Սոխը տապակեք ձեթով մինչև ոսկեգույն դառնալը, ավելացրեք գազարը և տապակեք, մինչև փափկի: Ավելացրեք նաեւ թոքը և արագ տապակեք ուժեղ կրակի վրա, մինչև թոքը չփոխի գույնն, ու կտորներից դուրս չգա արյունը: 2-3 րոպեն բավական է, որպեսզի չչորանան կտորները: Բազուկը խաշել, քերել քերիչի մեծ անցքերով, քամել ավելորդ հյութը: Մի քանի ընկույզ թողեք զարդարելու համար, իսկ մնացածը փշրեք բազուկի վրա: Ավելացրեք աղն ու խառնեք: Հազարի տերևները ձեռքով մեծ-մեծ կտորների բաժանեք և դրեք հարթ ափսեի մեջ: Քանի որ աղցանը շերտերով է, օգտագործեք շատ խորը ափսե կամ դնովի-հանովի շրջանակ, որպեսզի ձևը պահպանվի: Հազարի վրա լցրեք բազուկով զանգվածը: Բարակ շերտով մայոնեզ քսեք: Հաջորդը դրեք արդեն մի փոքր սառչած թոքը բանջարեղենով: Եվս մեկ շերտ մայոնեզ քսեք: Խնձորը կտրատեք բարակ և երկար կտորներով, վրան կիտրոնի հյութ լցրեք, որպեսզի չսևանա: Լավ խառնեք և դրեք թոքի վրա: Մայոնեզ քսեք: Աղցանի վրա լցրեք մանր քերած պանիրը և սխտորը: Զարդարեք ընկույզով և դրեք սառնարանում 1 ժամով: Կարող եք վայելել դեկտեմբերյան երեկոն այս համեղ աղցանի շուրջ:
Աղբյուր` LADYNEWS.am Դիտվել է 7076 անգամ
|