Ինչպես պատրաստել թեյ. օրիգինալ բաղադրատոմսեր
16.11.2012
Աշխարհում ոչ մի խմիչք այդքան մեծ տարածում ու պահանջարկ չունի, որքան թեյը: LN-ը ձեզ է ներկայացնում թեյի պատրաստման մի քանի օրիգինալ բաղադրատոմսեր:
Ամենապարզն ու լավագույնը. թեյի թուրմը լցնում եք թեյնիկի մեջ, վրան լցնում տաք ջուր և թեյնիկը դնում մեկ այլ` տաք ջրով լի ամանի կամ կաթսայի մեջ: Այս ամենը ծածկեք անձեռոցիկով կամ սրբիչով, որպեսզի չսառչի ջուրը: 5-10 րոպե հետո կարող եք լցնել թեյը բաժակի մեջ և վայելել:
Անգլիական թեյ. 3-4 գդալ թեյ, 3 ձու, ½ բաժակ շաքարավազ, 25 գ դարչին, 15 գ մեխակ և 1լ կաթ: Թեյի տերևների վրա լցրեք 2 բաժակ եռացող ջուր, փակեք կափարիչով և դրեր կրակի վրա: Կաթը, մեխակը և դարչինը առանձին եռացնել 15 րոպե: Այս խառնուրդի մեջ լցնել արդեն պատրաստի թեյը, հետո ավելացնել դեղնուցները շաքարավազով և անդադար խառնել: Վերջում առանձին հարեք նաև սպիտակուցները և փրփուրն ավելացրեք թեյին:
Պամիրական թեյ. 1լ կաթ, 3-4 թ. գդալ սև թեյ և 1լ ջուր: Աղն ու կարագը ըստ ճաշակի: Եռացող ջրի մեջ լցրեք սև թեյը և եռացրեք 5 րոպե: Այնուհետև ավելացրեք թարմ կաթը և թողեք՝ եռ գա: Մինչև մատուցելը ըստ ճաշակի աղ և սերուցքային կարագ ավելացնել:
Ղազախական թեյ. տաքացրած թեյնիկի մեջ լցրեք սև թեյը, վրան լցրեք եռացած ջուր, տաքացրեք, բայց այնքան, որ չհասցնի եռալ: Թեյը պատրաստ է, վայելեք:
ԱՂբյուր` LADYNEWS.am Դիտվել է 10651 անգամ
|