Ապուր`հացի մեջ. օրիգինալ ճաշ
12.11.2012
Ամեն օր մենք փորձում ենք պատրաստել մի բան, որը բացի հագեցնելուց նաև կուրախացնի մեր մտերիմներին, իսկ պատրաստելու և մատուցելու ընթացքն էլ հաճելի կլինի մեզ համար: Նման ուտեստ է այս ապուրը՝ հացի մեջ,:
Անհրաժեշտ մթերքները'
միս (տավարի կամ հորթի)' 600 գ,
կարտոֆիլ' 4 հատ,
սոխ' 1 հատ,
գազար' 1 հատ,
տոմատի մածուկ,
ալյուր/փխրեցուցիչ' 2-3 ճ. գդալ,
բուսական յուղ,
հաց' 1 բատոն:
Պատրաստման եղանակը.
Միսը խորանարդիկների կտրատեք: Տապակեք այն բուսական յուղով 5-7 րոպե' համեմունքներով: Սոխը մանր կտրատեք, գազարը քերեք քերիչի մեծ անցքերով:Ամենը ավելացրեք մսի վրա: Տոմատի մածուկը բացեք 1ճ. գդալ եռացող ջրով և ավելացրեք մսին:
Կարտոֆիլը մաքրեք, կտրատեք խորանարդիկների և խաշեք:
Միսը տեղափոխեք կաթսայի մեջ՝ կարտոֆիլի վրա և շոգեխաշեք համեմունքներով ու մի փոքր ջրով 30 րոպե: Վերցրեք թարմ հացը, կտրեք վերևի հատվածը և հանեք միջից փափուկ խմորը: Հացը փաթաթեք ստվարաթղթի մեջ և 15 րոպեով դրեք ջեռոցում:
Ապուրի պատրաստ լինելուց 10 րոպե առաջ ավելացրեք ալյուր կամ փխրեցուցիչ:
Հացը հանեք ջեռոցից, ապուրը լցրեք հացի մեջ: Մատուցեք այն հացե կափարիչով փակված վիճակում:
Աղբյուր` LADYNEWS.am Դիտվել է 3561 անգամ
|