Մեղրով-խնձորով թխվածք` «Քաղցր նոյեմբեր»
01.11.2012
Իսկական աշնանային տորթ: Աշնան վերջին ամիսը LN-ն առաջարկում է սկսել հենց այս համեղ թխվածքով:
Անհրաժեշտ է`
մեղր` 150 գ,
ձու` 3 հատ,
շաքարավազ` 2ճ. գդալ,
ալյուր` 100 գ,
տապակած նուշ` 50 գ,
կիտրոնի կեղևի քերուք,
փխրեցուցիչ,
վանիլ:
Միջուկի համար`
խնձոր` 700 գ,
մեղր` 3 ճ. գդալ,
մեկ կիտրոնի հյութ:
Կրեմի համար`
Բարձր յուղայնությամբ սերուցք` 400 մլ,
խտացրած կաթ` 200 գ,
ժելատին` 10 գ:
Պատրաստման եղանակը.
Նուշը փշրեք, խառնեք ալյուրի և փխրեցուցիչի հետ:
Սպիտակուցները հարել, մինչև սպիտակ փրփուր ստացվի: Շարունակելով հարել, բարակ շիթով լցրեք տաք մեղրը:
Դեղնուցները շաքարավազի հետ հարել, ավելացնել վանիլ, լիմոնի կեղևի քերուքը:
Դեղնուցային զանգվածն ավելացրեք սպիտակուցայինին և խառնեք:
Ավելացրեք նշով ալյուրը:
Խմորը լցրեք կարագ քսած թավայի մեջ: Դրեք 170-175 աստիճան տաքությամբ ջեռոցի մեջ:
Թխել մոտ 30 րոպե, մինչև կարմրի: Թողեք՝ լրիվ սառչի:
Խնձորները մաքրեք կեղևից և միջուկից, քերեք: Խառնեք դրանք մեղրի և կիտրոնի հյութի հետ: Եփել զանգվածը մանր կրակի վրա մոտ 20 րոպե` ընթացքում խառնելով: Թողեք՝ սառչի:
Կրեմի համար 50 մլ սերուցքի մեջ լուծեք ժելատինը: Մի փոքր տաքացրեք, որպեսզի լուծվի:
Մնացած սերուցքը լավ հարել: Աստիճանաբար ավելացրեք խտացրած կաթն ու ժելատինով զանգվածը: Սրա վրա լցրեք խնձորով միջուկը, հարթեցրեք: Իսկ վերջում սերուցքային կրեմը քսեք:
Տորթը թողեք սառնարանում մի գիշեր: Վայելեք Ձեր «Քազցր նոյեմբեր»-ը:
Աղբյուր` LADYNEWS.am Դիտվել է 8671 անգամ
|