Դիմակներ խաղողից. բաց մի թողեք մաշկը թարմացնելու պահը
06.10.2012
Աշնանային մրգերը հասցրեք օգտագործել նաեւ գեղեցկության եւ մաշկը թարմացնելու նպատակով… LN-ը ներկայացնում է դեմքի մաշկի համար դիմակներ խաղողից:
Չոր մաշկի համար
1 ճ. գդալ խաղողի քամած հյութը խառնեք 1 թ. գդալ թթվասերի և նույնքան ձիթապտղի յուղի հետ: Ավելացրեք լավ հարած սպիտակուց, սպիտակ հացի խմոր: Այս ամենը լավ խառնեք: Քսեք դեմքին և 15 րոպեից լվացեք այն թեյով: Նույն քանակով մեղրն ու խաղողի քամած հյութը խառնեք իրար: Ստացված զանգվածի մեջ թաթախեք բամբակ կամ անձեռոցիկ և քսեք դեմքին: 15 րոպեից լվացվեք գոլ ջրով:
Յուղոտ մաշկի համար
Ճզմեք խաղողը, ստացված 2 ճ. գդալ խաղողի հյութին ավելացրեք 1 ձվի սպիտակուց' նախապես հարած այնքան, մինչև փրփուր ստացվի: Ավելացրեք նույնքան օսլա կամ ալյուր, ստացեք թանձր զանգվածի: Քսեք դեմքին և 15 րոպեից լվացեք այն սառը ջրով:
Տրորեք մի փոքր խաղող, վերցրեք 1 ճ. գդալ ստացված խյուսից և ավելացրեք վրան ½ ձվի դեղնուց և մի փոքր ալյուր: Լավ խառնեք, մինչև միատար զանգված ստանաք: Զգուշորեն քսեք դեմքին և թողեք 15-20 րոպե: Լվացեք դիմակը սկզբում գոլ, իսկ հետո՝ սառը ջրով:
Նորմալ մաշկի համար
Անձեռոցիկը կամ թանզիֆը թաթախեք խաղողի քամած հյութի մեջ: Դրեք այն դեմքին 20 րոպեով: Զգուշությամբ հանեք դիմակը և լվացեք դեմքը գոլ ջրով: Անպայման վերջում կրեմ քսեք: ¼ բաժակ թարմ կաթը խառնեք ¼ բաժակ խաղողի թարմ քամած հյութի հետ: Բամբակը թրջեք ստացված հեղուկի մեջ եւ շերտով դրեք մաքուր դեմքի վրա, ապա ծածկեք սրբիչով: 20 րոպե հետո կարող եք հանել դիմակը, խոնավ սրբիչով մաքրել դեմքն ու կրեմ քսել բարակ շերտով:
Վերցրեք մի քանի հասած, քաղցր խաղողի հատիկներ, կիսեք: Դեմքը նախապես լվացեք և հետո միայն տրորեք խաղողով: 20 րոպե հետո լվացվեք սառը ջրով:
Վերցրեք հասած ու քաղցր խաղողի 6-7 հատիկ և խառնեք 1 թ. գդալ մեղրի և նույնքան ձիթապտղի ձեթի հետ: Ավելացրեք նաև մեկ ձվի տրորած դեղնուց, կես թեյի գդալ աղ: Լավ խառնեք այս ամենը և ավելացրեք 1 ճ. մանիի տաք շիլա: Քսեք դեմքին և 15 րոպեից լվացվեք սենյակային ջերմաստիճանի եռացրած ջրով:
Աղբյուր` LADYNEWS.am
Դիտվել է 5663 անգամ
|