«Երեք շոկոլադ»
13.02.2012
Ցանկացած լեդիի համար դիետան խախտվում է հենց այն պահին, երբ նա տեսնում է շոկոլադ: Շոկոլադը երջանկություն է, իսկ երեք շոկոլադը' եռակի երջանկություն: Ուրեմն, սիրելի լեդիներ, մի կողմ ենք դնում դիետաներն ու առաջնորդվում ենք հետևյալ սկզբունքով' եթե շատ շոկոլադ ես ուտում, չի նշանակում, որ կգիրանաս, հակառակը' նշանակում է, որ անչափ քաղցր կլինես: «Երեք շոկոլադ» տորթը պատրաստելու համար անհրաժեշտ է`
200 գ կաթնային շոկոլադ 200 գ դառը շոկոլադ 200 գ սպիտակ շոկոլադ 1 կտոր դոնդող 6 ձվի դեղնուց 60 գ կարագ 450 մլ սերուցք 150 գ թխվածքաբլիթ 20 գ ընկույզ 20 գ կակաո 20 մլ կոնյակ
Թխվածքաբլիթներն անցկացնում ենք խոշոր քերիչով: Ավելացնում ենք կտրտած ընկույզները, կոնյակը, կակաոն եւ խառնում ենք: Ֆորմայի մեջ կարագ ենք քսում, թխվածքաբլիթներից ստացված զանգվածը հավասարաչափ տարածում ենք:
Կարող ենք անցնել շոկոլադե շերտերի պատրաստմանը: Ամեն մի շերտի համար մեզ անհրաժեշտ է 200 գր շոկոլադ, 2 ձվի դեղնուց, 20 գ կարագ, 150 մլ սերուցք, դոնդողի 1/3-րդ մաս: Գոլորշու վրա հալեցնում ենք շոկոլադը, ավելանում ենք ձվի դեղնուցները, կարագը, նաև թրջած դոնդողը: Խառնում ենք: Թեթևակի սառեցնում ենք, ապա զանգվածին ավելացնում նաև հարած սերուցքը (այս գործողությունը կատարում ենք երեք անգամ' յուրաքանչյուր տեսակ շոկոլադի համար առաձին): Շոկոլադե երեք շերտերը 20 րոպեով դնում ենք սառնարանում, ապա տեղափոխում մատուցարանի մեջ: Նախ դնում ենք կաթնային, հետո' սպիտակ և վերջում' դառը շոկոլադով շերտը: Բարի ախորժակ:
Լարա Առաքելյան Դիտվել է 5261 անգամ
|