Լավաշով եւ մրգերով աղանդեր
08.08.2012
Հայկական լավաշը գերազանց է նաեւ որպես աղանդերի բաղադրիչ: Փորձեք. անկրկնելի համ ունի և պատրաստվում է շատ արագ ու հեշտ:
Անհրաժեշտ է'
բարակ լավաշ' 1 հատ, թթու խնձորներ' 2 հատ, չամիչ' 70 գ, նարինջ' 1 հատ, դարչին' 0.5 թեյի գդալ, մեղր' 4 ճ. գդալ, բուսական յուղ' 30 գ:
Միջուկի պատրաստման եղանակը
Բոլոր բաղադրիչները, բացի կարագից, խառնում ենք իրար: Խնձորը մաքրեք կեղևից, փոքր-փոքր կտրատեք: Նարինջը նույնպես մաքրեք կեղևից և կտրատեք, ավելացրեք դարչինը, չամիչը, մեղրը: Լավ խառնեք այս ամենն ու թողեք այդպես 20 րոպե:
Վերցնում ենք լավաշը, վրան լցնում ենք յուղը: Հավասարաչափ լցնում ենք նաև միջուկը ,սակայն առաջացած հյութն առանձնացնում ենք:
Փաթաթում ենք լավաշը ռուլետի նման և դնում ջեռոցը 15 րոպեով: Երբ հանեք ջեռոցից, վրան լցրեք միջուկից առանձնացված հյութից մի փոքր:
Մինչև մատուցելը վրան ցանեք նաև շաքարի փոշի:
Դիտվել է 6731 անգամ
|