Թոփ 5 աղանդեր ազնվամորուց
19.07.2012
Եկավ նաև ազնվամորու առատության սեզոնը: Այս միրգն հայտնի է իր օգտակար հատկություններով, այնպես որ, քանի դեռ այն պահածոյացված չէ, այլ հենց նոր թփից քաղված, պետք է աշխատել հնարավորինս շատ օգտագործել սննդում: Եվ այսպես, թոփ հինգ բաղադրատոմս ազնվամորուց:
1. Շամպայնով ազնվամորի
Անհրաժեշտ մթերքներն են՝ 200 գր ազնվամորի, 2 ճաշի գդալ ազնվամորու օղի, 1 ճաշի գդալ շաքարավազ, 500 մլ շամպայն, 2 թերթիկ անանուխ: Պատրաստման եղանակը. ազնվամորու պտուղներից պյուրե պատրաստել: Օղին տաքացնել, մեջը լուծել շաքարավազն ու ավելացնել պյուրեին: Ավելացնել նաև շամպայնը: Խառնուրդը լցնել հարթ մակերեսի վրա և սառեցնել, մինչև կսկսի բյուրեղանալ: Ընթացքում ամեն կես ժամը մեկ անգամ խառնել: Լցնել բաժակները: Զարդարել ազնվամորիներով ու անանուխով:
2. Կաթնաշոռով ազնվամորի
Անհրաժեշտ մթերքներն են՝ 3 բաժակ ազնվամորի, 300 գր կաթնաշոռ, 1 բաժակ շաքար, վանիլին' ըստ ճաշակի: Պատրաստման եղանակը. Շաքարը, կաթնաշոռն ու վանիլինը խառնել մինչև միասեռ զանգված ստանալը: Վրան լցնել սառեցրած ազնվամորին:
3. Ազնվամորին սպիտակուցե մուսի մեջ
Անհրաժեշտ մթերքներն են. 1 կգ ազնվամորի, 3-4 ճաշի գդալ շաքարավազ, 4 հատ ձու, ½ բաժակ ընկույզ: Պատրաստման եղանակը. ազնվամորու վրա շաքար լցնել և թողնել մեկ ժամ: Ապա քաղցր ազնվամորին լցնել գավաթների մեջ: Այլ անոթում ձվի դեղնուցները հարել շաքարի հետ և ստացված մուսը դնել ազնվամորու վրա: Վրան նաև մանրացրած ընկույզ լցնել:
4. Ազնվամորու մարմելադ
Անհրաժեշտ մթերքներն են. 1 կգ ազնվամորի, 2 բաժակ շաքար: Պատրաստման եղանակը. ազնվամորին թույլ կրակի վրա տաքացնել այնքան ժամանակ, մինչև պտուղներից հյութ դուրս գա: Այնուհետև անցկացնել այն քամիչի միջով, ավելացնել շաքար ու եփել մինչև պինդ մասսա ստանալը' անընդհատ խառնելով: Լցնել կաղապարների մեջ ու տեղափոխել սառնարան:
5. Ազնվամորով պելմենիներ
Անհրաժեշտ մթերքներն են. պատրաստի խմոր, 1 կգ ազնվամորի, 200 գր շաքար, 100 գր ջուր, աղ' ըստ ճաշակի: Պատրաստման եղանակը. ազնվամորու վրա շաքար լցնել և թողնել կես ժամ: Խմորից պատրաստել տափակ կլորակներ: Ազնվամորու հյութը քամել ու լցնել կլորակների մեջ' դրանց պելմենիի ձև տալով: Ստացված պելմենիները եփել ջրի մեջ, որտեղ նախապես աղ ավելացնել: Տաք-տաք մատուցել: Դիտվել է 8773 անգամ
|