Շոկոլադե սուֆլե
06.06.2012
Քաղցրակերների համար սա ուղղակի հրաշք է, իսկ նրանց, ովքեր տառապում են նիհարելու մոլուցքով, խորհուրդ չի տրվում անգամ նկարին նայել:) Շոկոլադե սուֆլեն շատ հեշտ է պատրաստելը, իսկ անհրաժեշտ մթերքներն էլ մատչելի են: Այնպես որ, քաղցրակերներ, անցեք գործի:
Անհրաժեշտ է'
կաթ՝ 0.5 լ, սերուցք` 30 մլ, կարագ` 250 գր, շոկոլադ` 150 գր, ժելատին` 1.5 ճաշի գդալ, շաքարի փոշի` 150 գր:
Զարդարելու համար անհրաժեշտ է նաև մի փոքր ընկույզ կամ պնդուկ:
Պատրաստման եղանակը.
Տաքացրեք կաթը ցածր կրակի վրա և ավելացրեք դրան ժելատինը: Մինչև եռալը անջատեք կրակը:
Սերուցքը հարեք շաքարի փոշու հետ: Շոկոլադը հալեցրեք կամ միկրոալիքային վառարանում կամ գոլորշու վրա: Կաթը, տաք շոկոլադը ավելացրեք սերուցքի վրա և խառնեք: Լցրեք այն որևէ ֆորմայի մեջ և դրեք սառնարանում: Երբ շոկոլադե սուֆլեն պատրաստ լինի, վրան լցրեք հալած շոկոլադ և զարդարեք ընկույզով կամ պնդուկով:
Բարի ախորժակ: Դիտվել է 16055 անգամ
|