Սոխը կարող է փրկել ուղեղը ծերացումից
30.03.2018
Հետազոտությունները ցույց են տվել, որ սոխի մեջ պարունակող նյութերը շատ օգտակար են տարիքով մարդկանց համար, քանի որ օգնում են պահպանել մտքի պարզությունը:
Ճապոնացի գիտնականները պարզել են, որ սոխը ծծմբի միացությունների աղբյուր է, որոնք շատ կարևոր են ուղեղի գործունեության և դրա առողջության համար, առավել ևս` մեծ տարիքում: Սոխի մեջ պարունակող նյութերը օգնում են պայքարել տարիքային շատ փոփոխությունների դեմ, որոնք հաճախ անհանգստացնում են տարիքով մարդկանց:
Մասնավորապես, սոխը օգնում է երիտասարդացնել ուղեղի բջիջները, խթանել դրանց աշխատանքը և իջեցնել դեմենցիայի և Ալցհեյմերի հիվանդության հակումը: Սոխի 86% պարունակությունը ջուր է, ինչպես նաև վիտամիններ և միկրոէլեմենտներ, բջջանյութ: Սպիտակուցներ, յուղեր և ածխաջրեր սոխում քիչ են:
Բացի այդ սոխը հայտնի է իր հակամիկրոբային հատկություններով, այն օգտագործում են ճնշման հետ խնդիրների կանխարգելման, մարսողության խթանման, օրգանիզմից ավելորդ հեղուկի դուրս բերման համար:
Սոխը ցանկալի է ուտել հում վիճակում, ավելացնելով այն աղցանների մեջ:
Աղբյուր` LADYNEWS.am Դիտվել է 4940 անգամ
Читать на русском
|