Գազարի հյութ. կատարյալ պաշտպանություն քաղցկեղից
08.06.2017
Գոյություն ունեն տարբեր միջոցներ պաշտպանվելու քաղցկեղից: Դրանցից մեկը վերջերս բացահայտել են գիտնականները: Պարզվում է համեղ գազարի հյութը կատարյալ պաշտպանություն է քաղցկեղից:
Այդպիսի եզրահանգման են եկել Արիզոնայի համալսարանի գմասնագետները: Գիտնականների խումբը պարզել է այս բանջարեղենի նոր օգտակար հատկությունը: Պարզվում է, գազարը կարող է հիանալի օգնական դառնալ քաղցկեղի դեմ պայքարի և կանխարգելման համար: Առավել օգտակար է գազարի հյութը:
Հետազոտության մեջ մասնակցել են կրծքի քաղցկեղով հիվանդ կանայք: Երեք շաբաթվա ընթացքում նրանք ամեն օր խմում էին թարմ հյութը: Փորձարկման ավարտին նրանց արյան մեջ կարոտինոիդների քանակը բավական էր դանդաղեցնելու քաղցկեղային բջջիջների աճը և բաժանումը:
Նշվում է, որ հենց կարոտինոիդների մեծ քանակը այս բանջարեղենի մեջ այն այդքան օգտակար է դարձնում: Դրանք ունեն հակաօնկոլոգիական հատկություն և բարենպաստ ազդեցություն են թողնում դիմադրողականության վրա:
Այսպիսով, գիտնականները եկել են այն եզրահանգման, որ օրական մեկ բաժակ գազարի հյութը կարող է նշանակալիորեն իջեցնել քաղցկեղի առաջացման ռիսկը: Միաժամանակ նրանք նաև զգուշացնում են, որ դրա չարաշահումը նույնպես լավ հետևանքների չի բերի:
Աղբյուր` LADYNEWS.am Դիտվել է 5196 անգամ
Читать на русском
|