Ինչպես ստուգել բրնձի որակը
07.11.2016
Պարզվում է, Չինաստանում պատրաստում են պլատիկե բրինձ, որը մեծ քանակությամբ արտահանվում է այլ երկրներ:
Այդ բրինձն այդքան էլ սինթետիկ չէ: Նրա հիմքում կարտոֆիլի օսլա է, որին ավելացնում են պլաստիկ, որպեսզի այն պահի ճիշտ ձևը:
Այս բրնձի մեկ չափաբաժին ուտելը հավասարազոր է մեկ պելիէթիլենե տոպրակի չափ ուտելուն: Այդ պատճառով մինչև այն ուտելը պետք է բրինձը ստուգել:
Ահա մի քանի տարբերակ, թե ինչպես կարելի է դա անել:
1. Մեկ ճաշի գդալ բրինձը լցրեք սառը ջրով թասիկի մեջ և ակտիվորեն խառնեք: Եթե որոշ ժամանակ անց այն նստի ամանի հատակին, ուրեմն ամեն ինչ կարգին է, եթե հատիկները լողան ջրի մակերեսին, ուրեմն զգույշ եղեք:
2. Այրեք բրինձը լուցկով: Ոչ իսկականը միանգամից կայրվի և այրված պլաստմասի հոտ կգա:
3. Եթե լավ խփել, մանրացնել իսկական բրինձը, այն կդառնա սպիտակ ալյուր, արհեստականից կստացվի դեղնավուն զանգված:
4. Եթե ցանկանում եք իմանալ արդյոք անվտանգ է ձեր բրինձը, թե ոչ, լցրեք մի քիչ այդ բրնձից հերմետիկորեն փակվող տարրայի մեջ և դրեք տաք տեղ: Մի քանի օրից իսկական բրնձի վրա բորբոս կհայտնվի, իսկ արհեստականը կշարունակի թարմ տեսք կունենալ:
Աղբյուր` LADYNEWS.am Դիտվել է 5934 անգամ
Читать на русском
|