Բրինձը` երկարակեցության գաղտնիք
26.10.2016
Բրինձը պարունակում է բազմաթիվ օգտակար վիտամիններ և միկրոէլեմենտներ, այն գրեթե չի առաջացնում ալերգիա և չի վնասում կառուցվածքին:
Բրինձը երկար ածխաթթուների աղբյուր է, որոնք չեն առաջացնում արյան մեջ շաքարի կտրուկ աճ: Այսինքն, բրինձ ուտելուց հետո, դուք երկար ժամանակ ունենում եք հագեցվածության զգացողություն:
Բրինձը պարունակում է օրգանիզմի համար կարևոր վիտամիններ, այնպիսիք, ինչպիսիք են K, H, PP, E, B խմբի վիտամինները, կալիում, յոդ, ֆոսֆոր, մագնիում, կալցիում, ցինկ, երկաթ: Բացի այդ, այն հարուստ է բջջանյութով, պրոտեինով, օսլայով և հակաօքսիդանտներով:
Շատ դիետոլոգներ խորհուրդ են տալիս նրանց, ովքեր ցանկանում են քաշը նորմայի մեջ պահել, ժամանակ առ ժամանակ անցկացնել «բրնձային օրեր»: Օրվա ընթացքում պետք է օգտագործել մեկ բաժակ բրինձ չոր վիճակում, եփած ջրով, առանց աղի: Անպայման պետք է խմել շատ ջուր, մոտավորապես 3 լիտր: Այդպիսի լիցքաթափման օրերը օգնում են մաքրել աղիքները, ինչպես նաև քաշ գցել: Խորհուրդ չի տրվում երեք օրից ավելի պահել այդ դիետան:
Դիետոլոգները խորհուրդ են տալիս բրինձ ուտել 7-10 օրը մեկ: Ի դեպ՝ բրինձը նպաստում է երիտասարդացմանը, ազատում քրոնիկ հոգնածությունից:
Բրինձը իր օգտակար հատկությունների շնորհիվ լավացնում է եղունգների վիճակը, ամրացնում մազերը:
Աղբյուր` LADYNEWS.am Դիտվել է 5423 անգամ
Читать на русском
|