Մանգո. արևմտյան դիետոլոգների նոր նախընտրությունը
27.09.2016
Մանգոն դարձել է արևմտյան դիետոլոգների նոր նախընտրությունը: Նրանց խոսքերով, այն կարող է ոչ միայն պայքարել ճարպակալման, այլև 2-րդ կարգի դիաբետի դեմ:
Պարզվում է, այս միրգը շատացնում է օգտակար բակտերիաների քանակը աղիներում, որի շնորհիվ էլ ունենում է դրական ազդեցություն:
Հայտնի է, որ յուղոտ սննդի հանդեպ սերը աղիքներում փոխում է միկրոօրգանիզմների հաշվեկշիռը դեպի վատը: Այս տեսանկյունից, մանգոն իրական փրկություն է: Ավելի վաղ պարզվել էր, որ հատուկ բակտերիաներ կապված են ճարպակալման և 2-րդ կարգի դիաբետի հետ: Օկլահոմա համալսարանի գիտնականները փորձի շնորհիվ պարզել են, որ մանգոյի օգտագործումը օգնում է պահպանել օգտակար բակտերիաների քանակը՝ անկախ յուղոտ սննդի օգտագործումից:
Մանգոն բջջանյութի հարուստ աղբյուր է: Բացի այդ, այս միրգն իջեցնում է շաքարի մակարդակը արյան մեջ, ունի իմունամոդուլային և հակաբորբոքային հատկություններ:
Մեկ բաժակ կտրատած մանգոն բավական է հակաօքսիդանտների լավ չափաբաժին, 20 տարբեր վիտամիններ և հանքային նյութեր ստանալու համար:
Աղբյուր` LADYNEWS.am Դիտվել է 4504 անգամ
Читать на русском
|