Рус. Հայ.
ՆՈՐԸ ՁԵՐ ԿՅԱՆՔՈՒՄ

Խոհանոցային 15 հնարք, որոնք կդուրացնեն ձեր կյանքը

24.02.2015

Անկասկած դուք բազմաթիվ անգամ առիթ եք ունեցել զարմանալու ձեր մայրերի կամ տատիկների կենցաղային հնարամտություններից, որոնք տեղի են ունեցել խոհանոցում: Չէ՞ որ հենց նրանք են մեզ պատմել, որ հում ձուն եփածից կարելի է տարբերել ընդամենը դրանք պտտելով սեղանի վրա: Սննդամթերքի կամ հյութերի հետ վարվելու խորամանկությունները ձեռք են բերվում փորձի հետ, և այսօր ցանկանում ենք ձեզ ներկայացնել մի քանի հնարքներ, որոնք գործնականում շատ օգտակար կարող են լինել:

Ինչպե՞ս անել, որ երեկվա կեքսն այսօր ևս փափուկ լինի, և բանանը չսևանա: Մթերքի պատրաստման և պահպանման այս և այլ նրբություններ, որոնք կխնայեն ձեր ժամանակն ու միջոցները` մեր ընտրանու մեջ:

1. Ձվի թարմության որոշումը

600x580

Եթե դուք վստահ չեք, որ ձեր սառնարանում եղած ձվերը թարմ են, պարզապես դրանք իջեցրեք ջրի մեջ: Թարմ ձուն սուզվում է, հինը` լողում ջրի վրա:

2. Երկարացրեք բանջարեղենի թարմությունը

600x580

Սառնարանի` մթերքի համար նախատեսված արկղի հատակին փռեք թղթե սրբիչ: Այն ներծծում է ավելորդ խոնավությունը և այդպիսով կանխում բանջարեղենի վաղ փտումը:

3. Մի կիսեք կիտրոնը

600x580

Եթե ձեզ կիտրոնի ընդամենը մի քանի կաթիլ հյութ է հարկավոր, այն կիսելու կարիք չկա` այդպես արագ է չորանում: Դրա փոխարեն կիտրոնը ծակեք սրածայր դանակով, և դուք կստանաք անհրաժեշտ հեղուկը` անհրաժեշտ քանակով:

4. Պահպանեք կանաչեղենի թարմությունը

600x580

Որպեսզի կանաչեղենը թարմ պահպանեք շուրջ մեկ ամիս, դրանց խրձերը դրեք պոլիեթիլենե տոպրակների մեջ և պահեք սառնարանի սառեցնող բաժանմունքում: Երբ դրանց կարքը կզգացվի, ցառեցրած կանաչին շատ շուտ հալչում է:

5. Վերացրեք միջատներին

600x580

Դափնու տերևը, որը դրված է ալյուրով, մակարոնով կամ բրնձով պահարանի մեջ` երաշխիք է, որ այնտեղ միջատներ չեն հայտնվի:

6. Ազատեք սունկը խոնավ ծածկույթից

600x580

Սունկը հեշտորեն կարելի է ազատել խոնավ ծածկույթից, եթե այն սառնարան տեղադրելուց առաջ փաթաթեք թղթե սրբիչով:

7. Խուսափեք չոր խմորեղենից

600x580

Որպեսզի թարմացնեք երեկվա խմորեղենը, ցողեք այն ջրով, դրեք թղթե տոպրակի մեջ և դրեք ջեռոցի մեջ` պահելով 10 վայրկյան: Ջրից ստացված գոլորշին անմիջապես կվերականգնի թխվածքի փափկությունը:

8. Կանխեք պանրի չորացումը

600x580

Պանրի չորացումը կանխելու համար կարելի է կտրված մասին կարագ կամ մարգարին քսել, ինչը կպահպանի ներսի խոնավությունը: Այս մեթոդն առավել արդյունավետ է հաստ կեղևով պինդ պանիրների համար:

9. Բանջարեղենը թարմ պահեք

600x580

Երբ բողկը, նեխուրը կամ գազարը դադարում են խրթխրթան լինելուց, իջեցրեք դրանք սառույցով ջրի մեջ, որտեղ կա մի կտոր պանիր կամ կարտոֆիլ և տեսեք, թե ինչպես է բանջարեղենը թարմանում անմիջապես ձեր աչքերի առջև:

10. Թույլ մի տվեք, որ թխվածքաբլիթը չորանա

600x580

Թխվածքաբլիթը և փափուկ խմորից մթերքը պահպանեք տարբեր տարրաների մեջ, քանի որ հակառակ դեպքում վերջիններիս խոնավությունն առաջինին կդարձնի ոչ խրթխրթան:

11. Թույլ մի տվեք, որ բանանը սևանա

600x580

Բանանը հանգույցից մի անջատեք այնքան ժամանակ, քանի դեռ չեք որշել այն ուտել. առանձին-առանձին դրանք ավելի արագ են փչանում:

12. Աղը պահեք քարացումից

600x580

Աղի ամանի մեջ մի փոքր բրնձի առկայությունը կկանխի աղի քարացումը: Բրինձը կուտակում է կոնդենսատները, որոնց առկայությամբ են առաջանում գնդերը:

13. Մաքրեք մեղրը

600x580

Իրականում մեղրը միակ մթերքն է, որը երբևէ չի փչանում, այդ իսկ պատճառով չի կարելի թույլ տալ, որ այն շաքարակալի կամ մգանա: Տաքացրեք մեղրը ջեռոցի մեջ միջին ջերմաստիճանում պահելով 30 վայրկյան, և այն դարձյալ մաքուր տեսք կստանա:

14. Պահպանեք խանավությունը մակարոնի մեջ

600x580

Որպեսզի եփած մակարոնները չվերածվեն մեկ միասնական գնդի, լցրեք այն հերմետիկ տոպրակի մեջ և դրեք սառնարանի մեջ: Երբ պատրաստվեք տաքացնել, պարզապես մի քանի վայրկյանով լցրեք այն եռման ջրի մեջ:

15. Փրկեք աղի ապուրը

600x580

Չկա ավելի հիասթափեցնող բան, քան աղի ստացված ապուրը, որի պատրաստման վրա ժամեր են ծախսվել: Փարձեք ավելացնել պանրի, կարտոֆիլի կամ խնձորի կտորներ, որպեսզի դրանք կուլ տան ավելորդ աղը, թողեք, որ 10 րոպե եփի մեղմ կրակի վրա, իսկ այնուհետև հանեք: Եթե ապուրն, այնուամենայնիվ, աղի կմնա, դրա մեջ ավելացրել լիքը գդալ շաքարավազ: Եթե շաքարն էլ չօգնի, կարելի է լցնել մի փոքր խնձորի քացախ: Վիրջինը, որ կարելի է փորձել, երբ վերը նշվածնեից ոչ մի միջոցն էլ չի օգնել, ապուրի մեջ ջուր կամ արգանակ լցնելն է:

Աղբյուր` LADYNEWS.am

Դիտվել է 15402 անգամ

Читать на русском

ՄԵԿՆԱԲԱՆԵԼ

Ձեր անունը: *
Ձեր էլ. հասցեն: *
Մեկնաբանությունը: *

Ամսվա աստղագուշակ․ մայիս 2024 թ․

01.05.2024
Գարնան վերջին ամիսն ընդհանուր առմամբ հանգիստ կլինի։ Մարսը կորցնում է դիրքերը, իսկ Վեներան իր ծաղկման շրջանում է. սա նշանակում է, որ ամիսը բարենպաստ կլինի կենդանակերպի նշանների մեծամասնության համար:

Ամսվա աստղագուշակ․ ապրիլ 2024 թ․

02.04.2024
Ապրիլը մեզ շատ վառ հույզեր ու իրադարձություններ է նախապատրաստել։ Ի՞նչ է սպասվում կենդանակերպի յուրաքանչյուր նշանի, կիմանաք՝ ծանոթանալով 2024 թվականի ապրիլի աստղագուշակին։

Ամսվա աստղագուշակ․ մարտ, 2024 թ․

01.03.2024
Ոմանք բախտ կունենան մարտին հանդիպելու իրենց երկրորդ կեսին, իսկ ոմանք կաշխատեն հոգևոր զարգացման վրա ու արագորեն կբարձրանան կարիերայի սանդուղքով:

Ամսվա աստղագուշակ․ փետրվար, 2024 թ․

01.02.2024
Ժամանակն է վերադառնալ գործերին և անցնել աշխատանքի: Փետրվարն այն ժամանակն է, երբ մարդիկ մտածում են ապագայի մասին:

Ամսվա աստղագուշակ․ հունվար, 2024 թ․

06.01.2024
Հունվարն այն ամիսն է, երբ շատերն իրենց անապահով ու անկայուն կզգան։ Դա կարող է պայմանավորված լինել տարբեր գործոններով, ինչպիսիք են անձնական խնդիրները, ֆինանսական դժվարությունները կամ հարաբերությունների փոփոխությունները:

Ամսվա աստղագուշակ․ նոյեմբեր, 2023 թ․

01.11.2023
2023 թվականի նոյեմբերը կլինի մի շրջան, երբ Կենդանակերպի բոլոր նշանների ներկայացուցիչները կարող են ինչ-որ բան ակնկալել ճակատագրից, քանի որ աստղագուշակները կանխատեսում են, որ աշնան վերջին ամիսը կլինի ամենատարօրինակը աստղագիտական օրացույցում:

Բաժնի բոլոր նյութերը

ՄԵԿ ՏՈՂՈՎ
01-05-2024 12:12
Հետազոտությունները ցույց են տվել, որ սառնարանում հաց պահելը կարող է կանխել արյան շաքարի և ինսուլինի բարձրացումները՝ նվազեցնելով նյութափոխանակության խանգարումների և սրտանոթային հիվանդությունների ռիսկը: Հացը հալեցնելու և տապակելու մեթոդները, ինչպիսիք են միկրոալիքային վառարանը, տոստերը կամ թավայի օգտագործումը, կարող են նաև նվազեցնել գլյուկոզայի մակարդակը մարմնում:
01-05-2024 11:14
Գիտնականները հաշվարկել են, թե օրական որքան ժամանակ է պետք նստել, կանգնել և քնել: օպտիմալ հավասարակշռությունն ունի հետևյալ տեսքը. 6 ժամ՝ նստած, 5 ժամ 10 րոպե՝ կանգնած, 8 ժամ 20 րոպե՝ քնած, 2 ժամ 10 րոպե՝ թեթև ֆիզիկական ակտիվություն, 2 ժամ 10 րոպե՝ միջինից մինչև ուժեղ ինտենսիվության ֆիզիկական ակտիվություն:
30-04-2024 09:58
Նորաձևության փորձագետներն անվանել են տաք սեզոնի ջինսերի նորաձև փոխարինողին: Համապատասխան նյութը հրապարակում է Vogue ամսագրի ֆրանսիական տարբերակը։ Մասնագետների կարծիքով՝ առաջիկա ամիսներին հատկապես արդիական կդառնան 2024 թվականին տարածված հովազի պրինտով տաբատները։
30-04-2024 09:44
Ոմանք ճամփորդում են, որպեսզի հանգստանան։ Մյուսները ճամփորդում են, որպեսզի նոր վայրեր տեսնեն եւ ուսումնասիրեն աշխարհը։ Բայց ճանապարհորդների մեծ մասը ճամփա է ընկնում հանուն սեքսի։ Ճյուղի ինսայդերները այս նոր միտումն անվանում են «սեռական բարեկեցություն» եւ ասում, որ այն ավելի մեծ արձագանք է գտնում անկանխակալ ճանապարհորդների շրջանում:
30-04-2024 09:39
Հունաստանում ավարտված շախմատի կանանց Եվրոպայի անհատական առաջնությունում Հայաստանի չորս ներկայացուցիչներից ամենաբարձր տեղը գրավեց Լիլիթ Մկրտչյանը, որը 10 հնարավորից վաստակեց 7,5 միավոր եւ 9-րդն է։ Նա աշխարհի գավաթի խաղարկության ուղեգիր նվաճեց։
LN-Ը ԱՌԱՋԱՐԿՈՒՄ Է ԿԱՐԴԱԼ
LN -Ը ԱՌԱՋԱՐԿՈՒՄ Է ԴԻՏԵԼ
% ԶԵՂՉԵՐ ԽԱՆՈՒԹՆԵՐՈՒՄ
ՈՒՐ ԳՆԱԼ ԵՐԵԿՈՅԱՆ
ՕԳՏԱԿԱՐ ՀՂՈՒՄՆԵՐ
ՆՈՐԸ ՁԵՐ ԿՅԱՆՔՈՒՄ

Ամսվա աստղագուշակ․ մայիս 2024 թ․

01.05.2024
Գարնան վերջին ամիսն ընդհանուր առմամբ հանգիստ կլինի։ Մարսը կորցնում է դիրքերը, իսկ Վեներան իր ծաղկման շրջանում է. սա նշանակում է, որ ամիսը բարենպաստ կլինի կենդանակերպի նշանների մեծամասնության համար:

LADYNEWS TV
«Եվրատեսիլ 2024»-ում Հայաստանի պատվիրակ «Լադանիվա»-ն ելույթ կունենա մրցույթի երկրորդ կիսաեզրափակիչում` 8-րդ համարի ներքո: Մրցույթը տեղի կունենա մայիսի 7-ին, 9-ին և 11-ին Շվեդիայի Մալմյոյում:
ՕՐՎԱ ԱՍՏՂԱԳՈՒՇԱԿ

Խոյ
21.03-20.04

Ցուլ
21.04-22.05

Երկվորյակ
23.05-22.06

Խեցգետին
23.06-23.07

Առյուծ
24.07-24.08

Կույս
25.08-23.09

Կշեռք
24.09-23.10

Կարիճ
24.10-22.11

Աղեղնավոր
23.11-22.12

Այծեղջուր
23.12-20.01

Ջրհոս
21.01-19.02

Ձուկ
20.02-20.03
ՇԱԲԱԹՎԱ ԱՄԵՆԱԸՆԹԵՐՑՎԱԾԸ
29.04.2024
Դիտվել է 575 անգամ
01.05.2024
Դիտվել է 378 անգամ
26.04.2024
Դիտվել է 232 անգամ
27.04.2024
Դիտվել է 228 անգամ
30.04.2024
Դիտվել է 171 անգամ

© 2012, LADYNEWS.am
Մեջբերումներ անելիս հղումը (hyperlink) LADYNEWS.am-ին պարտադիր է: Կայքում արտահայտված կարծիքները պարտադիր չէ, որ համընկնեն խմբագրության տեսակետի հետ: Գովազդների բովանդակության համար կայքը պատասխանատվություն չի կրում:

LADYNEWS.am-ի մասին
Հեռ.` +374060445674, +37455545535
Էլ-փոստ` contact@ladynews.am
Գովազդ կայքում: Հեռ.՝ +374060445674, +374 55545535
Էլ-փոստ՝ marketing@ladynews.am

Webmaster