Լավ հիշողության համար օգտակար մթերքները
17.11.2021
Ամենուրեք մեզնից պահանջվում է լավ հիշողություն: Մեր հիշողութույան «ծավալը» պայմանականորեն կարելի է բաժանել 2 մասի` բնությունից մեզ տրված և մեր կողմից մարզված: Եթե առաջինի դեպքում բնությունն այնքան էլ շռայլ չի գտնվել Ձեր հարցում, ապա օգտվեք այն մարզելու հնարավորություններից:
Երբեմն բարդ խնդիրները պարզ լուծումներ ունեն: Լավ հիշողություն ունենալու համար պահանջվում է նախեւառաջ ճիշտ սնվել: Բազմազան եւ վիտամինառատ սնունդն առաջին երաշխավորն է, որ Ձեր օրգանիզմի բջիջները հեշտ կհաղթահարեն ճգնաժամերը: Սպիտակուցներով, ածխաջրերով, ճարպերով հարուստ սննդի մասին պետք է հիշել ամեն օր: Անշնորհակալ գործ կլինի թվարկելը բոլոր այն մթերքները, որոնք լավացնում են հիշողությունը: Բայց ահա նրանցից մի քանիսը, որոնց մասին, ինչ էլ մոռանալու լինեք, հիշեք:
1. Բանան. լավ յուրացվող ածխաջրերի աղբյուր է, պարունակում է նաև կարևոր ամինաթթուներ:
2. Ձու. իսկական հրաշք է վատ հիշողություն ունեցողների համար: Հիշողության համար հատկապես շատ օգտակար է լորի ձուն: Այն պարունակում է վիտամին Ա, Բ1, Բ2...
3. Հացահատիկի ծիլեր. սրա շուրջ արժանի լեգենդներ են պտտվում: Հացահատիկի ծիլերը պարունակում են ֆոսֆոր, կալիում, երկաթ, ցինկ և ուղեղի ու սրտի համար անհրաժեշտ շատ ու շատ վիտամիններ:
4. Մեղր. ածխաջրերի լավագույն աղբյուր է: Շաքարի փոխարեն անհրաժեշտ է օգտագործել մեղր, քանի որ այն կազմված է ուղեղի աշխատանքին նպաստող, հեշտ յուրացվող ֆրուկտոզով և գլյուկոզով: Շաքարի փոխարեն մեղր օգտագործելով՝ դուք կխուսափեք նաև մի շարք հիվանդություններից և զգալիորեն կլավացնեք Ձեր հիշողությունը:
5. Յուղոտ ձուկ. ծովատառեխ, իշխան, սաղմոն: Բացի հիշողությունից, այս ձկնատեսակները կկարգավորեն նաեւ ձեր նյարդային համակարգը:
Աղբյուր` LADYNEWS.am Դիտվել է 9077 անգամ
Читать на русском
|