Փերիս Հիլթոնի սննդաբանը բացատրել է, թե երբ է աղանդեր ուտելու լավագույն ժամանակը
19.03.2024
«Աղանդեր կերեք ընթրիքից առաջ». այստղային դիետոլոգը բացահայտել է սննդի նկատմամբ իր մոտեցման գաղտնիքները։
Երեկոյան դեսերտ թույլ տալու կոչն ամենևին էլ այն չէ, ինչ մենք սովոր ենք լսել առողջ սննդի մասնագետներից։ Բայց Լոս Անջելեսից աստղային սննդաբան Ռադհի Շահթին, ում խորհուրդը լսում են Փերիս Հիլթոնը և Ժիզել Բունդհենը, կոչ է անում կենտրոնանալ ոչ թե արգելքների, այլ սննդի պատրաստման և ուտելու հատուկ մոտեցման վրա։
Ահա թե ինչ է Ռադհին գրում իր անդրանիկ գրքում։
Ռադհի Շահթի
Ռադհի Շահթին զգուշացնում է մարսողության վրա սառը ըմպելիքների բացասական ազդեցության մասին, ինչպես նաև խորհուրդ է տալիս ուտելուց անմիջապես հետո մի փոքր քայլել՝ 10-15 րոպեն բավական է։
Ի լրումն ստանդարտ խորհուրդների, ինչպիսիք են սնունդը մանրակրկիտ ծամելը և չափից շատ ուտելուց ու խորտիկներից խուսափելը, փորձագետը խորհուրդ է տալիս եփել և ուտել սիրով, պատկերացնելով, թե ինչպես է սնունդն օգուտ բերում ձեր օրգանիզմին, ինչպես նաև, հնարավորության դեպքում, եփել և նույնիսկ ուտել ձեռքերով, որպեսզի ավելի լավ տրամադրվել սննդի ընդունմանը։ Խորհուրդ չի տրվում շեղվել հատկապես գաջեթների վրա։
Փերիս Հիլթոն
Սակայն ամենայուրահատուկ խորհուրդը, թերեւս, վերաբերում է աղանդերին։ «Աղանդերը կերեք ընթրիքից առաջ։ Դա պայմանավորված է նրանով, որ քաղցրեղենը միշտ առաջինն է մարսվում, ուստի, եթե ձեր օրգանիզմում այլ մթերք կա, օրգանիզմը կդադարի այն մարսել հօգուտ քաղցրի, ինչը կհանգեցնի չմարսված հատվածի խմորմանը և տոքսինների կուտակմանը»,- զգուշացրել է մասնագետը:
Ժիզել Բունդհեն
Աղբյուր` LADYNEWS.am Դիտվել է 2634 անգամ
Читать на русском
|