Տնային տնտեսուհու նոթատետրից
14.01.2021
Պարզ խորհուրդներ տնային տնտեսուհիներին, որոնք ձևավորվել են վաստակաշատ տան տիկինների փորձից։
- Մայոնեզը կարելի է փոխարինել թթվասերով՝ դրա մեջ ավելացնելով եփած ձվի դեղնուց և 1 թեյի գդալ մանանեխ։
- Թթխմորը կարելի է փոխարինել կես բաժակ գարեջրով կամ հանքային ջրով։
- Սոխն ավելի համեղ կլինի, եթե տապակելիս վրան ավելացնեք շաքարի փոշի։
- Կիտրոնից ավելի շատ հյութ կքամվի, եթե քամելուց առաջ այն հինգ րոպե պահեք տաք ջրի մեջ։
- Փոքր ինչ թոռոմած կանաչին կարելի է թարմացնել՝ այն դնելով սառը ջրի մեջ և մի փոքր քացախ ավելացնելով։
- Կաթը չի վառվի, եթե կրակին դնելուց առաջ մեջը գցեք մի կտոր շաքար։ Այդպիսի կաթը երկար է պահպանվում։
- Կտրատելու տախտակից, ափսեներից ու ձեռքերից ձկան հոտը հեշտությամբ կարելի է վերացնել կիտրոնի փոքրիկ կտորով և քացախով։
- Կոտլետի աղացած մսի մեջ հացի փոխարեն նախընտրելի է ավելացնել փշրած պաքսիմատ։ Կոտլետներն ավելի համեղ կլինեն, եթե աղացած մսին ավելացվի քերած հում կարտոֆիլ։
- Խահանոցային լաթերն ու սրբիչները թրջեք տաք ջրով՝ ավելացնելով մի փոքր քացախ․ դրանք հեշտորեն կլվացվեն, իսկ տհաճ հոտը կանհետանա։
- Եթե հացը պահում եք պոլիէթիլենային տոպրակների մեջ, ապա վերջինիս վրա փոքրիկ անցքեր բացեք։ Հացը ոչ միայն երկար ժամանակ փափաուկ կլինի, այլև «թարմ» կմնա։
Աղբյուր՝ LADYNEWS.am Դիտվել է 5269 անգամ
Читать на русском
|