Մթերքներ, որոնք չի կարելի վերջացնել հաջորդ օրը
27.06.2018
Հաճախ մենք ժամանակ չենք ունենում ամեն անգամ ուտելիք պատրաստել և ստիպված պատրաստում ենք մի քանի օրվա համար: Դա խնայում է ժամանակը, սակայն քչերն են մտածում, որ որոշ մթերքներ չի կարելի պահել մի քանի օր, քանի որ դա կարող է վնասակար լինել առողջության համար:
Մթերքներ, որոնք չի կարելի ուտել հաջորդ օրը
Բուսական յուղ
Ոչ մի դեպքում մի օգտագործեք բուսական յուղը, որում արդեն որևէ բան եք տապակել, դա կարող է բերել շատ լուրջ հիվանդությունների՝ ուղեղի կաթված, քաղցկեղի և սիրտ-անոթային համակարգի խաթարման:
Եթե դուք տաքացնում եք սնունդը բուսական յուղով թավայի մեջ մեկ անգամից ավելի, համարվում է, որ դուք ծխում եք, որովհետև կրկնակի տաքացման դեպքում թունավոր միացություններ են ստեղծվում, որոնք շատ վնասակար են առողջության համար:
Բրինձ
Սննդային ստանդարտների գործակալությունը պնդում է, որ հում բրինձի մեջ կան մեծ քանակությամբ բացասական բակտերիաներ: Եփվելուց հետո, դրանցից ոմանք պահպանվում են և, եթե բրինձը մնում է սենյակային ջերմաստիճանում մեկ ժամից ավելի, այդ բակտերիաները նոր ուժով բազմանում են: Այդ իսկ պատճառով երեկվա բրինձը հաճախ առաջացնում է սրտխառնոց, դիարեյա և նյութափոխանակման համակարգի այլ խնդիրներ:
Բանջարեղեն
Կտրտած բանջարեղենը 4 աստիճանից ավելի ջերմաստիճանի դեպքում չի կարելի պահել 12 ժամից ավել: Նիտրատները, որոնք պարունակում են բանջարեղենի մեջ, խթանում են բակտերիաների աճը, որոնք առաջացնում են նիտրիտներ, սրանք էլ իրենց հերթին կարող են առաջացնել գլխացավ, հոգնացություն:
Աղբյուր` LADYNEWS.am Դիտվել է 8471 անգամ
Читать на русском
|