Վարունգով բեռնաթափման օր եւ դիետաներ
25.06.2012
Բացի այն, որ վարունգը 95-98 տոկոսով կազմված է ջրից ու պարունակում է А և С վիտամիններ, այն նաև ունի բավական ցածր կալորիականություն' ընդամենը 15 կկալ 100 գրամում: Սա է պատճառը, որ վարունգը համարվում է բազմաթիվ դիետաների ընթացքում թույլատրվող ուտելիք, ու կան նաև բացառապես վարունգի օգտագործմամբ մի շարք դիետաներ:
Վարունգի օգտակար հատկություններն զգալու լավագույն տարբերակը բեռնաթափման օրն է: Ընդ որում' բեռնաթափման օր կարելի է անցկացնել ամեն շաբաթ, անկախ նրանից, թե պատրաստվում եք արդյոք հետո դիետայի անցնել: Ընտրված օրվա ընթացքում պետք է ուտել ընդամենը 1,5 կգ վարունգ' բաժանելով այն 5 հավասար մասերի: Տանջող սովի դեպքում թույլատրվում է ուտել նաև 100 գր ոչ յուղոտ կաթնաշոռ կամ 100 գր ոչ յուղոտ եփած միս: Եթե չեք ցանկանում այդչափ տանջել Ձեզ, բայց նաև ուզում եք փոքր-ինչ մաքրել օրգանիզմը, ապա բեռնաթափման օրվա փոխարեն կարող եք ուտել առաջվա պես նորմալ, բայց ամեն անգամ սնունդ ընդունելուց առաջ ուտեք մեկ վարունգ ու, առհասարակ, ավելացնեք վարունգի օգտագործման չափաքանակը: Եթե շատ ուժեղ կամքի ուժ ունեք, ապա առաջարկում ենք զգալ ոչ միայն բեռնաթափման օրվա, այլև վարունգի դիետայի բոլոր օգտակար հատկությունները' մաշկի վիճակի բարելավում, քաշի կտրուկ անկում, ինքնազգացողության ու առողջական վիճակի լավացում:
Վարունգի դիետան ենթադրում է՝
Նախաճաշ – մի կտոր հաց, վարունգի ու կաթնաշոռի խառնուրդ, կանաչ թեյ: Երկրորդ նախաճաշ – թուրինջ, մեկ բուռ ընկույզ: Ճաշ – կեֆիրով ու վարունգի սառը ապուր, եփած միս, կանաչ թեյ: Երկրորդ ճաշ – աղցանի տերևների, վարունգի ու պանրի խառնուրդ: Ընթրիք – վարունգով, բողկով, եփած ձվով աղցան, մի կտոր ձուկ, կանաչ թեյ:
Վարունգով դիետիկ ուտեստների բաղադրատոմսեր
Նախաճաշի համար – Մեկ վարունգը բաժանել երկու մասի, գդալով հանել կորիզները և դրանց փոխարեն վարունգից ստացված «նավակի» մեջ դնել սխտորի, կաթնաշոռի, կանաչու և թթվասերի խառնուրդ: Երկրորդ նախաճաշի համար – Մեկ նարինջն ու մեկ վարունգը խորանարդաձև կտրատել, ավելացնեել ձիթապտղի յուղ ու մեկ ճաշի գդալ կարմիր գինու քացախ: Ճաշի համար – Վարունգներն անցկացնել խոշոր քերիչով, սխտորն ու ընկույզը մանր կտրատել և խառնել վարունգի հետ: Ավելացնել կանաչի ու ստացվածի վրա եռացրած- սառեցրած ջուր լցնել: Ավելացնել ձիթապտղի յուղ ու կեֆիր: 15-20 րոպե թողնել, որ թրմվի: Երկրորդ ճաշի համար – Հավի եփած միսը մանրացնել, կտրատել վարունգներն ու եփած ձվերը, խառնել և համեմել ըստ ճաշակի: Ընթրիքի համար – Խեցգետնի ձողիկները մանրացնել, եփած ձուն, վարունգներն ու սոխը մանր կտրատել: Բոլորը խառնել, ավելացնել թթվասեր: Դիտվել է 18159 անգամ
|